Parni valjak ide dalje s novim pjevačem

‘Nastavljamo dalje’ poručuju članovi Parnog valjka. Nakon nekoliko mjeseci nagađanja i iščekivanja, jedan od najvećih rock bendova na ovim prostorima predstavlja novu autorsku pjesmu.

‘Moja glava, moja pravila’ njihov je novi singl, koji pjeva glazbenik Igor Drvenkar, a za koji je objavljen i prateći spot.

‘Prelomili smo svoje dileme, nastavljamo dalje, jer bez sviranja nemamo svrhu. Aki će duhom uvijek biti prisutan u nama, a u Igoru smo prepoznali izvrsnog čovjeka s kojim krećemo u novu avanturu’, poručuju članovi benda i potvrđuju nastavak aktivnosti.

Glazbu i stihove za novi singl potpisuje Husein Hasanefendić Hus, autor bezvremenskih pjesama Parnog valjka koje su odgojile generacije. Pjesma je nastala prije nekoliko mjeseci, tražila je svoj glas i u kadru se pojavio upravo Igor Drvenkar, koji je svojom energijom, pristupom i glasom osvojio simpatije benda.

Riječ je o jednom od najboljih mladih vokala koji je oduševio javnost izvedbama u showu A-strana te u mjuziklima ‘Ljepotica i zvijer’ i ‘Jesus Christ Superstar’, a sada je pred njim jedno novo poglavlje. ‘Zamislite situaciju da se iz publike odjednom nađete na bini, uz najveći bend na ovim prostorima. Svako jutro se štipam kako bih se uvjerio da ovo nije neki san i svjestan sam odgovornosti koju ova ulogu nosi’, poručuje Igor.

Kreativan spot djelo je redatelja Dinka Čvorića Doringa, uz tim kojeg čine Davor Batisweiler (dodatna kamera), Marija Cvitanović (styling) i Ivana Šimunić (make up). U atmosferi koja vlada u spotu, članovi benda odaju jasnu poruku da su na okupu, sviraju te u njima ima još inspiracije.

Uz glazbene prijatelje i vjernu publiku, Parni valjak je prošle godine s dva dostojanstvena koncerta ‘Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći… Aki’, održana 26. ožujka u zagrebačkoj Areni, a zatim 25. lipnja u pulskoj Areni, odao počast prijatelju i frontmenu Akiju Rahimovskom. Bili su to jedni od najemotivnijih koncerata u povijesti hrvatske glazbe, kojima se tada slavio život Akija, legendarnog frontmena koji je zadužio cijelu glazbenu scenu impresivnim vokalom i nevjerojatnom energijom.

Bend koji je obilježio gotovo pola stoljeća glazbene povijesti ulazi u novo poglavlje, jer kako i sami potvrđuju, bez sviranja jednostavno ne mogu. Nova autorska pjesma prvi je korak te avanture. Singl ‘Moja glava, moja pravila’ feat. Igor Drvenkar objavljen je u izdanju Croatia Recordsa.

C. R. /Foto: Dinko Čvorić Doringo


Tagged: , , , , , , , , , , , ,