Petra Martić na WTA Makarska Openu

Direktor turnira Feliks Lukas uručio je wild kartu Petri Martić i tako u Makarsku doveo još jednu vrhunsku hrvatsku tenisačicu.

Xenia Knoll i Petra Martić slavile su na WTA u Bolu 2016. u parovima / Foto David Johansson / Izvor WTA Makarska Open

Xenia Knoll i Petra Martić slavile su na WTA u Bolu 2016. u parovima / Foto David Johansson / Izvor WTA Makarska Open

Četvrta wild karta otišla je Petri Martić. To je rezultat odlične koordinacije novog izbornika ženske seniorske reprezentacije Marina Bradarića, njegovog pomoćnika Izudina Žunića i direktora turnira WTA Makarska Open hosted by Valamar Feliksa Lukasa.

Martić je u odličnoj formi, trenutno je 81. igračica svijeta, plasman karijere joj je 15. mjesto, a najbolji Grand Slam turnir joj je četvrtfinale Roland Garrosa. Do sada je osvojila tri WTA titule uključujući i onu u parovima u Bolu 2016. To joj je bio posljednji nastup u Hrvatskoj pa će fanove tenisa razveseliti vijest da se vraća na domaći teren.

U želji da u Makarskoj od 3. do 9. lipnja zaigra što veći broj naših tenisačica, Lukas je uz Petru Martić, wild karte podijelio Petri Marčinko, Luciji Ćirić Bagarić i Teni Lukas.

U Makarskoj će zaigrati i Lea Bošković, na pragu ulaska je i Antonia Ružić pa bi ovo mogao biti najveći broj hrvatskih tenisačica koji je ikada igrao na nekom WTA turniru.

Feliks Lukas vjeruje da ove godine imaju šanse daleko dogurati, možda i do pobjede. Potencijal je tu.

Strateškom odlukom da četiri hrvatske tenisačice dobiju wild kartu Lukas je povećao šansu da se titula pobjednice ovog WTA turnira nakon 26 godina ponovno vrati u Hrvatsku. Posljednji put tu je prestižnu titulu 1998. osvojila upravo Makaranka Mirjana Lučić Baroni.

Hoće li se povijest ponoviti, znat ćemo u nedjelju, 9. lipnja, nakon finala koje će se igrati od 20 sati pod reflektorima i direktno prenositi na HRT-u te Sportklubu te brojnim televizijskim kanalima od Italije do Brazila.

A.R. / Foto: David Johansson / Izvor WTA Makarska Open


Mayar Sherif pobjednica WTA Makarska Opena


Tagged: , , , , , , , , ,