Pobjednik Cannesa otvara 17. Vukovar Film Festival

Sedamnaesti po redu Vukovar Film Festival održat će se od 24. do 27. kolovoza.

Kreativnu i operativnu organizaciju festivala vodit će potpuno nova ekipa na čelu s filmašem i vukovarskim poduzetnikom Darkom Puharićem, vlasnikom tvrtke Design Studio D koji će ujedno obavljati i funkciju direktora festivala te novim umjetničkim direktorom Danielom Rafaelićem, povjesničarem filma i filmskim kritičarem.

Festival se vraća s jakim programom u kojem vrhunac predstavlja ovogodišnji pobjednik Cannesa, film ‘Anatomija pada’ redateljice Justine Triet. Premijernim prikazivanjem canneskog laureata VFF će tako postati prvim festivalom u regiji koji će u sklopu svog programa imati dobitnika Zlatne palme.

Uz pobjednika Cannesa, 17. Vukovar film festival premijerno će prikazati i biografsku povijesnu dramu ‘Jeanne du Barry’ redateljice i glumice Maïwenn, djelo kojim je otvoren Cannes te film u kojem je glavnu ulogu ostvario Johnny Depp.

Navedena dva filma iz Cannesa samo su mali dio bogatog filmskog programa koji očekuje posjetitelje festivala. Na rasporedu će se naći i brojni hitovi te nagrađivani igrani i dokumentarni filmovi iz podunavskih zemalja koji će se natjecati za glavne nagrade. Uz filmski, posjetitelje očekuje i bogat popratni program, a sam festival će se okrenuti i filmskoj baštini. Organizirat će se i posebno druženje uz projekcije povodom proslave 100. godišnjice Disneyja. Vukovar će također posjetiti i gosti koji su sudjelovali u stvaranju filmova koji će biti prikazani, bez obzira je li riječ o natjecateljskom ili popratnom programu.

P.R. / Foto: VFF


Ukrajinska Vizija leptira otvorila Vukovar film festival


Tagged: , , , , , , , , ,