Poezija u drugom filmu: Katarina Brajdić

Pjesnička tribina ‘Poezija u drugom filmu’ održat će se u ponedjeljak, 18. rujna od 19.30 sati u Kinoteka Baru (Kordunska 1, Zagreb). Voditeljica tribine je pjesnikinja Sanja Baković.

‘Poezija u drugom filmu’, prva nakon ljetne stanke, a ovoga puta gošća je pjesnikinja Katarina Brajdić. Na tribini će biti predstavljena njezina prva samostalna pjesnička knjiga ‘Prečaci’ (MeandarMedia, 2023) uz osvrt na diverzitet njezina dosadašnjeg djelovanja u književnom polju. Knjiga ‘Prečaci’ ove je godine ušla u finale, odnosno u najuži izbor od pet knjiga za Nagradu ‘Stjepan Gulin’ na međunarodnom festivalu suvremene književnosti ‘Škure’ u Šibeniku.

Pjesničku tribinu ‘Poezija u drugom filmu’ pokrenuo je Centar za knjigu u suradnji s Kinoteka Barom. U protekle dvije godine ‘Poezija u drugom filmu’ postala je novo mjesto poezije u gradu, mjesto susreta i dijaloga koje spaja različitost generacija i poetika. Do sada su gostovali Krešimir Bagić, Senko Karuza, Andrijana Kos Lajtman, Dinko Telećan, Ivana Lulić, Danijela Jozić, Maja Marchig, Vanda Mikšić, Vlatka Valentić, Irena Matijašević, Sanja Lovrenčić, Darko Šeparović, Goran Bogunović, Brankica Radić, Željka, Horvat Čeč i Frida Šarar.

Ulaz na tribinu je slobodan.

S.B. / Foto: promo


Poezija u drugom filmu: Frida Šarar i Željka Horvat Čeč


Tagged: , , , , , , ,