Prava istina priče o šori prikazana u Cannesu

Kratkometražni igrani film redateljice i scenaristice Andreje Slaviček i producentice Katarine Prpić (Antitalent), ‘Prava istina priče o šori’ premijerno je prikazan u Cannesu, u sklopu paralelnog programa Tjedan kritike.

‘Bili smo jako uzbuđeni prije premijere, i zbilja je bio odličan osjećaj prezentirati film publici ovdje. Zadovoljni smo pozitivnim reakcijama, i ponosni što je film prikazan uz druge odlične kratke filmove. Selekcija je vrlo raznovrsna, ali nelinearne i atipične forme prevladavaju, što je pokazatelj da je dobro odvažiti se u isprobavanju novih načina pričanja priča,’ rekla je Andrea Slaviček povodom svjetske premijere svog filma.

Premijeri u punoj dvorani u Miramaru, osim redateljice i scenaristice Slaviček, prisustvovala je i producentica Katarina Prpić. ‘Osim što je sjajan osjećaj i privilegij biti u Cannesu s djelom ekipe filma, bilo je također jako zanimljivo pogledati sve filmove iz kratkometražne selekcije Tjedna kritike jer zaista pokazuju zavidnu razinu raznolikosti, zanimljivosti i ambicioznosti. Činjenica da je film Prava istina priče o šori hrvatske mlade redateljice selektiran upravo u tu selekciju, pokazuje da hrvatska kratkometražna kinematografija itekako ima što za pokazati svjetskoj, i ne samo da prati svjetske trendove, već ih i nameće. To je također dokaz da je kratkometražni film nešto u što se isplati ulagati, što financijama, što obrazovanjem i možemo se samo nadati da će narednih godina uspjeh biti sličan,’ rekla je producentica.Uz njih, filmsku ekipu koja je predstavila film u Cannesu čine i glavna glumica Vida Tunguz, direktorica fotografije Alana Mejía González, koloristica Nadia Khairat Gómez, koproducent Marc Guanyabens (Fractal) i Danijel Pek (Antitalent).

‘Prava istina priče o šori’ film je o tinejdžerici Leni koja, katkad smetena školskim peripetijama, zaraznim pjesmama i misterioznim plavim autom, priča pravu istinu o velikoj šori, ali pritom naslućujemo da postoji nešto što nam ne želi reći. Osim što ga je režirala, Andrea Slaviček za film potpisuje i scenarij. Glavnu ulogu u filmu nosi Vida Tunguz, a ostale zapažene uloge su ostvarili Ana Ugrina, Lucija Plesac, Lily Antić, Lola Jelčić, Nedim Hasanbegović, Adrian Babić Herceg i Pan Jelić. Film je realiziran u produkciji hrvatskog Antitalenta, a koproducenti su španjolska kuća Fractal te hrvatska kuća Blank. Film je nastao uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

I. S. / Foto: Vincent Cros


Tagged: , , , , , , , , , ,