Predstava o Vesni Parun u Edinburghu

Predstava posvećena životu i djelu jedne od najvećih hrvatskih pjesnikinja Vesne Parun našla se u programu ponajvećeg svjetskog kazališnog festivala Edinburgh Festival Fringe u Škotskoj.Vesna Tominac MatačićU suradnji s Ines Wurth, u okviru njezine produkcije Ines Wurth presents, predstava će igrati čak 23 večeri za redom na sceni The Sanctuary jednog od vodećih festivalskih kazališta ZOO Venues.

Predstava je djelo autorskog tima kojeg čine redatelj Ivan Leo Lemo, producentica Tatjana Aćimović te glumica i autorica dramskog predloška Vesna Tominac Matačić. Realizirana je u neovisnoj produkciji Zagrebačkog glumačkog ateljea u suradnji s Teatrom &TD gdje je na redovitom repertoaru od praizvedbe 10. travnja 2014.

Prošle godine predstava je pobijedila u konkurenciji 10 zemalja na međunarodnom festivalu monodrame u Bitoli (Makedonija). Ove godine u Edinburghu, kroz čitavo trajanje festivala od mjesec dana, predstavljat će Hrvatsku, bez potpore države, između 48 zemalja svijeta i ukupno 3269 predstava.

Opširnije na: www.predstava.eu


Ja koja imam nevinije ruke
Vesna Parun: Ja koja imam nevinije ruke
Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,