Premijera slovenskog filma Laku noć, gospođice

Laku noć gospođiceHvaljen i nagrađivan slovenski film ‘Laku noć, gospođice’ u utorak je premijerno prikazan u kino dvorani Cineplexx u zagrebačkom Centru Kaptol. Film je ukratko predstavio redatelj i scenarist Metod Pevec, a u Zagrebu mu se dijelom pridružila i njegova filmska ekipa.

‘Laku noć, gospođice’ film je snimljen u slovensko-hrvatskoj koprodukciji, a domaća publika imala ga je prilike vidjeti na 58. festivalu igranog filma u Puli (2011.), gdje je osvojio tri Zlatne Arene; za režiju, glavnu žensku ulogu i kameru.

Radnja filma bavi se muško-ženskim odnosima koji se, uslijed bračne nevjere, počinju sve više komplicirati i iz temelja mijenjati živote jedne obitelji. Uloge mladog bračnog para čiji život samo naizgled djeluje idilično, sjajno su odigrali slovenski glumci Polona Juh i Jernej Šugman. ‘Laku noć, gospođice’ film je posebnog šarma i atmosfere, a uz bračne probleme bavi se i odnosima roditelja i djece koji su primorani prilagoditi se novonastalim životnim situacijama.

Sudeći prema reakcijama zagrebačke publike na premijeri, ‘Laku noć, gospođice’ sasvim sigurno je dobra preporuka za večernji izlazak u kino.

Renata Cisar

Pročitajte još: Laku noć, gospođice

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,