Rade Šerbedžija i Goran Bogdan zajedno u spotu

Rade Šerbedžija i Goran Bogdan, jedan s već ostvarenom svjetskom glumačkom karijerom, a drugi na pragu iste, prvi put su snimili zajedničke kadrove.Teško je vjerovati da ova dva glumca prvi put snimaju zajedno, tim više što se i privatno druže, a za sve su krivi Lenka Udovički i Damir Urban. Naime, Urban je baš za Šerbedžiju napisao pjesmu ‘Govorila je tako tiho, tiho, tiho’ s njegova aktualnog albuma ‘Ne okreći se, sine’ za koju Rade kaže da mu je jedna od najdražih u cijelom repertoaru. Lenka Udovički, Šerbedžijina supruga i kazališna redateljica s kojom je pokrenuo kazalište Ulysses, odlučila se za režiju spota.

‘Lenki se strašno svidjela Urbanova pjesma. Napisala je scenarij za spot i samo mi je rekla: Imaš i ti ulogu u spotu. I to epizodnu. Pitao sam je: A tko igra mene? Na što je ona odgovorila: Gogo Bogdan. Budući da je i on moj prijatelj, kao i Urban, svidjela mi se ideja, pa tako ispada da nas dvojica zapravo glumimo mladog Urbana’, rekao je Šerbedžija na snimanju spota.

Za potrebe ovog spota otvorena su vrata jednog zagrebačkog kafića, pa je i protagonistima spota bilo neobično nakon nekoliko mjeseci sjesti za šank i naručiti piće.

‘Preslušao sam Šerbedžijin novi album i odličan mi je, a posebno mi je drago da me Lenka predvidjela za ovu ulogu. Eto, napokon sam u istom filmu sa svojim uzorom, jer Rade je razlog zbog kojeg sam postao glumac. Sretan sam što smo i privatno jako dobri prijatelji’, rekao je dobro raspoloženi Bogdan.

Uz Radu Šerbedžiju i Gorana Bogdana u spotu glumi i mlada Ana Marija Brđanović, studentica Šerbedžijina studija Glume i medija na Sveučilištu u Rijeci.

C. R.


Tagged: , , , , , , , , , , ,