Opatija: Šerbedžijina koncertna promocija albuma

Opatijska publika imala je priliku u dvorani Centra Gervais uživati u jednom od rijetkih koncerata i to onom svjetski poznatog glumca, Rade Šerbedžije.Jednako suveren na pozornici kao glumac, pjesnik i glazbenik u pratnji svog pratećeg sastava Zapadni kolodvor bend, Šerbedžija je priuštio poseban i emotivan koncert publici koja je svaku njegovu izvedbu nagrađivala velikim pljeskom. Između pjesama ‘Barbara’, ‘Panonske trešnje’, ‘Ne marim da pijem’, ‘Povratak ratnika’, ‘Kad umre ljubav’, ‘Ne daj se Ines’ i ostalih koje su obilježile njegovu glazbenu karijeru, Rade je pričao anegdote i vodio dijalog s publikom.

Koncert je započeo recitirajući Ujevićevu pjesmu ‘Pobratimstvo lica u svemiru’ čijih riječi itekako postajemo sada svjesni u vremenu kad kulturu konzumiramo na kapaljku i pod pritiskom epidemioloških mjera.

Posebne gošće na koncertu bile su njegova kćer Milica koja je otpjevala svoju autorsku pjesmu ‘Milk and Honey’ i svjetski hit ‘Green Grass’ Toma Waitsa, te Sara Blažić koja je izvela kultnu pjesmu ‘O jednoj mladosti’ Josipe Lisac.

Ovaj koncert bila je i prva prilika da Šerbedžija uživo pred publikom odsvira i nove pjesme s netom objavljenog albuma ‘Ne okreći se, sine’ (Croatia Records). Pjesme s ovog albuma sadrže upravo onu boemsku notu koja mu savršeno odgovara, a on je u duhu božićnog darivanja poklonio svojoj publici upravo ovaj album.

C. R. / Foto: Milica Czerny Urban


Tagged: , , , , , , ,