Razlozi zašto posjetiti Međimurje

Međimurje se već duže vrijeme nalazi na listi najpoželjnijih turističkih destinacija Hrvatske, posebice kad govorimo o aktivnom i zdravom odmoru ispunjenom kulturnim, prirodnim te gastronomskim užicima. U nastavku vam donosimo nekoliko razloga zašto već ovog vikenda ‘skoknuti’ u Međimurje.Strategija Terma Sveti Martin temelji se na holističkoj filozofiji dr. Rudolfa Steinera, utemeljitelja i začetnika antropozofije, znanosti prema kojoj zdravlje i sreća dolazi iz usklađenosti duha, uma i tijela. Danas tu filozofiju uz pomoć medicine temeljene na dokazima, naturopatije (fitoterapije) i suvremene znanosti na području frekvencijske (informacijske) medicine u Termama Sveti Martin stavljaju u realnost s ciljem da pomognu svakom gostu pri promjeni loših navika te vođenju aktivnog i zdravog života. Zaronite duboko u sadašnji trenutak te krenite putem samoiscjeljenja kroz jogu, opuštajuće vježbe disanja i vođenu mindfullness meditaciju. Fizičku razinu postojanja razmazite ručno rađenom kozmetikom uživajući u wellness tretmanima, a dan završite tuširanjem s kozmetikom koja je potpuno prirodna, lokalna te napravljena od bilja iz biodinamičkog uzgoja.

Briga o okolini, povezanost čovjeka i prirode su načela kojih se držimo te znanje rado prenosimo na sve koji to žele.Izvor termalne vode koji je u Međimurju prvi put pronađen prije stotinjak godina, ostatak je vodenog prostranstva Panonskog mora, a prema istraživanjima ova je termomineralna voda starija od 43.000 godina. Izrazita ljekovita svojstva termalne vode koriste se već godinama i zaokružuju cijeli koncept healthness odmora. Prosječne temperature 35°C, ova voda tijelu vraća osjećaj lakoće i vitalnosti. Zbog svog posebnog sastava, voda Terma Sveti Martin napunit će tijelo novom energijom, a nekoliko minuta provedenih u skladnom ozračju termomineralnog kompleksa bazena blagotvorno djeluje na cjelokupan organizam.

Upoznajte Međimurje i kroz novi Muzej nematerijalne baštine – Riznica Međimurja. Atraktivan, multimedijalni i interaktivni postav muzeja podijeljen je u dvije glavne cjeline koje nude spoj povijesne i kulturne baštine s najmodernijom tehnologijom. U prizemlju je postav pod nazivom ‘Stoljeće utvrde’ kojim se interpretira burna povijest fortifikacije čakovečkog dvorca, dok je na prvom katu smješten postav koji interpretira nematerijalnu baštinu Međimurja pod nazivom ‘Minijature’. Postav nas upoznaje s nematerijalnim dobrima koja nalazimo na području Međimurja kao što su tradicijski obrti, zaštićene skupine govora, prakse, običaji i folklorno stvaralaštvo, a drugi dio ‘Minijatura’ posvećen je usmeno-predanoj baštini Međimurja u kojoj se govori o slavenskom mitskom svjetonazoru, mitologiji i vjerovanjima te pričama o nadnaravnim bićima koje su se prenosile usmenim putem i očuvale do danas.

Zašto ovog ljeta odmor na moru ne bi zamijenili odmorom u Aquaparku? Kada živa na termometru skoči iznad ugodnih 30°C, mnogi osvježenje traže u bazenskoj vodi koja gotovo hipnotizirajuće poziva na kupanac. Takvi bazeni su i oni u Termama Sveti Martin, točnije njihovom Aquaparku MartiLandia koji osim bućkanja u ugodnoj vodi nude i pravu adrenalinsku poslasticu – tobogane. Aquapark nudi pregršt aktivnosti za sve uzraste, a može se pohvaliti s čak 2600 m² vodenih površina. Animacijski program u cijelom Resortu, pa tako i na području Aquaparka orijentiran je isključivo prema gostu. To uključuje zabavu i animaciju za one najstarije, kao i za one koji tek što nisu izašli iz pelena.

U vrijeme godišnjih odmora svjedoci smo prevelikog broja nesavjesnih vlasnika kućnih ljubimaca koji svoje članove obitelji upravo u ovo doba godine napuštaju zbog odlaska na ljetovanje. Organiziranje posebnog smještaja za kućne ljubimce nekima predstavlja problem, ali ne i za goste Terma Sveti Martin. Svi psi, veliki i mali, najviše uživaju u dugim šetnjama, istrčavanjima i beskonačnim igrama, pa svog ljubimca možete povesti uređenom trim stazom od 2 km koja se proteže kroz šumu uz sam hotel, a usput svratite i do ostalih pet friendly lokacija u blizini, kao što su Izletište Vinska kuća Hažić, renovirani Mlin na rijeci Muri ili Mlinarska Hiža. Dan proveden na otvorenom s vašim ljubimcem proći će brže nego ikad.

S. V.


Tagged: , , , , ,