Richard Clayderman u Lisinskom

Koncert Richarda Claydermana bit će održan 23. rujna u zagrebačkoj dvorani Lisinski.

Glazbena legenda, kojega je nekadašnja prva dama Amerike Nancy Reagan nazvala Princem romantike, već duže od 40 godina impresionira publiku širom svijeta.

Karijeru je započeo 1970-ih, a svjetski je poznat po ‘Baladi za Adelinu’, klasiku koji je prodan u nakladi od 22 milijuna primjeraka. Prekretnica u glazbenoj karijeri bio je susret s uglednim francuskim producentom Olivierom Toussaintom 1976. godine, koji je tada tražio novu glazbenu zvijezdu. Nedvojbeno ju je pronašao, jer je od prvotno planirane naklade od 10.000 primjeraka, ‘Balada za Adelinu’ dostigla vrtoglavu nakladu. Time je započela Claydermanova priča o uspjehu.

Njegova glazba na koncertima kojima već desetljećima impresionira i starije i mlađe naraštaje redovito izaziva ovacije, a nerijetko i suze. Na koncertu u Zagrebu izvest će svoja najveća ostvarenja u posebnom vizualnom i akustičnom okruženju dvorane Lisinski.

U bogatoj glazbenoj karijeri Richard Clayderman održao je preko 2000 koncerata po cijelome svijetu, snimio više od 1200 pjesama, prodao oko 85 milijuna albuma te osvojio 340 platinastih i zlatnih ploča. Nastupao je s brojnim glazbenim velikanima, uključujući slavni londonski Kraljevski filharmonijski orkestar, Tokijski simfonijski orkestar i mnoge druge.

V. L. / Foto: Promo


Tagged: , , , , ,