Sacha Baron Cohen: Premijera (Ne)Profesionalca

Još je svega nekoliko dana ostalo do početka kino distribucije novog filma ekstravagantnog komičara Sache Barona Cohena pa je u samo njemu svojstvenom stilu sinoć održana svjetska premijera filma u Londonu.
Sacha Baron Cohen-(Ne)ProfesionalacTom prilikom glavni glumac akcijske komedije ‘(Ne)Profesionalac’ pojavio se na crvenom tepihu na Leicester Squareu isključivo u gaćama te u pratnji prave eskadrile ljepotica – kako i doliči super-specijalnom tajnom agentu.

Od Barona Cohena već smo navikli da se na premijerama svojih filmova pojavljuje ‘u likovima’ pa je tako nakon Borata, Brune i Diktatora došao red i na Nobbyja – nogometnog huligana koji, nakon što pronađe svog davno izgubljenog brata, igrom najnevjerojatnijih slučajeva postaje pravi pravcati tajni agent.

Sacha Baron Cohen - (Ne)ProfesionalacOsim u Velikoj Britaniji, premijera filma održana je u Francuskoj i Nizozemskoj, a posebno je zanimljivo bilo upravo u Nizozemskoj kada je Baron Cohen… pardon, Nobby posjetio obližnji lokalni pub i uživao u pravom nizozemskom pivu. Na crvenom tepihu u Londonu pridružile su mu se i ostale zvijezde filma uključujući Marka Stronga, Gabourey Sidibe, Annabelle Wallis te Cohenovu suprugu Islu Fisher, a poseban gost bio je i redatelj filma Louis Leterrier. Nakon uvodnog pozdrava i obraćanja gostima premijere u ogrtaču, Nobby se pridružio ostatku filmske ekipe na after partyju gdje su se točile neviđene litre piva kako to i priliči u prisustvu pravog nogometnog navijača.

Nobby (Cohen) ima sve što čovjek iz Grimsbyja može poželjeti – devetero djece i djevojku koju voli više od ičega na svijetu. Nedostaje mu samo jedna stvar u životu: njegov mlađi brat Sebastian od kojega je još kao dijete razdvojen. Nakon 28 godina potrage, Nobby je napokon pronašao svog brata u Londonu – nesvjestan da je ovaj u međuvremenu postao tajni agent organizacije MI6. Nakon njihovog katastrofalnog prvog susreta tijekom kojeg Nobby slučajno uništi Sebastijanov život i usljed čega se obojica nađu u bijegu, uskoro otkrivaju urotu kojom se želi uništiti svijet. Kako bi spasio čovječanstvo, ali i svog brata, Nobby kreće u globalnu misiju i u potpunosti se transformira iz potpunog idiota u sofisticiranog tajnog agenta.

Akcijska komedija ‘(Ne)Profesionalac’ u domaća kina dolazi u četvrtak, 3. ožujka.

S. R.


Sacha Baron Cohen-Grimsby
Sacha Baron Cohen opet šokira (18+)
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,