San Ivanjske noći otvorio 5. Midsummer Scene Festival

Povijesna tvrđava Lovrijenac u Dubrovniku dočekala je premijeru Midsummer Scene Festivala. Ovacije brojnih posjetitelja iz svih krajeva svijeta najljepši su početak petog festivalskog izdanja. Razigrana Shakespeareova komedija ‘San Ivanjske noći’ jedno je od najizvođenijih djela engleskog barda, a prikaz na Lovrijencu ima posebnu čar za gledatelje kao i za same glumce.Pod redateljskom palicom Helen Tennison, u jednom od najljepših Shakespeareovih djela koje propitkuje ljubav igraju: Hannah Brackstone-Brown, James Burton, Kudzanayi Chiwawa, Susan Hingley, Sheetal Kapoor, Filip Krenus, Ben Cutler, Lainey Shaw i Paul Sockett.

Uz izvedbe ‘Sna Ivanjske noći’ svake večeri do 4. srpnja na Lovrijencu u 21.30 sati, Midsummer Scene Festival nudi i brojne popratne dramsko glazbene sadržaje koji obećavaju nezaboravno ljeto. U palači Sponza, 26. lipnja u 21.30 sati po prvi puta će biti predstavljena nagrađivana monodrama ‘Henry V.’ (Man and Monarch) australskog glumca Bretta Browna u režiji Philip Parra. Iste večeri u Umjetničkoj galeriji, također u 21.30 sati, Dubrovački simfonijski orkestar uz soliste Đani Stipaničeva i Andreju Marić održat će koncert ‘Five Seasons’ te obilježiti petu godišnjicu Midsummera. Festival će 2. srpnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik ugostiti i poljsku predstavu ‘H(2)O’, koja se bavi odnosom Hamleta i Ofelije, a uloge tumače Anna Rakowska i Piotr Misztela.

Jedini hrvatski festival na engleskom jeziku nastavlja suradnju s Domom Marina Držića kroz program ‘Dva Barda: Držić i Shakespeare’ kroz koji ukazuju na važnost ostavštine velikih hrvatskih književnika, a posebno velikog komediografa Marina Držića, trudeći se približiti veličinu i vrijednost njihovih djela posjetiteljima iz cijelog svijeta. Jedinstvenim prikazom Shakespeareovih soneta, uz pratnju kvarteta Dubrovačkog simfonijskog orkestra i sopranisticu Andreju Marić, te igranim scenama iz ‘Dunda Maroja’ na engleskom jeziku, 5. srpnja u 21.30 sati će se u Umjetničkoj galeriji na najljepši način obilježiti završetak još jednog Midsummer Scene festivala.

T. D.Tagged: , , , , , , , ,