Darujemo knjigu: Sanja Pilić – Zbogom, romantiko!

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Sanje Pilić – ‘Zbogom, romantiko!’ (zbirka priča).

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog
Šaljite na mail: [email protected]
Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!
Vaše mailove šaljite do 15. ožujka
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 16. ožujka
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Sanja Pilić književnica za djecu i mlade, ali i odrasle, a u svojoj dugogodišnjoj i bogatoj karijeri objavila je 35 knjiga za djecu i odrasle i 30 slikovnica.

Njezina djela okrunjena su brojnim nagradama, a publika joj ostaje vjerna desetljećima zbog čega je već nekoliko godina najposuđivanija domaća autorica. Posljednju zbirku ‘Sabrane pjesme’ objavila je 2017. godine, a u njoj donosi pjesme koje su u međuvremenu stekle kultni status, koje se rado citiraju, dijele i u kojima se mnogi prepoznaju.

Godine 2018. objavila je knjigu ‘Sve što sam naučila’ koja sadrži duhovite, zabavne i mudre zapise s facebooka, promišljanja o životu, ljubavi, prijateljstvu, gubicima i rastancima, ali i veselju i radosti. U toj knjizi pokazala je kako se i s malo riječi može puno toga reći.

Nedavno je u izdanju Mozaika knjiga objavila zbirku priča ‘Zbogom, romantiko!’ koja kroz žensku optiku govori o partnerskim odnosima, stvarnosti u kojoj živimo, starenju, nevidljivosti, ali i o odlukama koje donosimo ili ih propustimo donijeti. Likovi Sanje Pilić uglavnom su osamljenici, muškarci i žene koji pokušavaju komunicirati, prijatelji iz različitih svjetova utjelovljeni u gradskoj sredini koji dijele svoje doživljaje na neposredan, pitak i često ironičan način. U njima lako prepoznajemo vlastita iskustva ogrnuta u humor, a kratke, dojmljive i jednostavne priče napisane su s lakoćom koja osvaja i čija razina vlastitog prepoznavanja tjera na ponovno čitanje. Proza je to današnjeg vremena.

Priče su proteklih godina objavljivane u Večernjem listu i na raznim portalima, a priča ‘Delete’ osvojila je prvu nagradu Večernjeg lista Ranko Marinković za 2017. godinu. ‘Zbogom, romantiko!’ knjiga je koja se ima za sebe, posuđuje nikom, a daruje svakom.

Marko Jovanovac je priče iz ove zbirke oplemenio svojim ilustracijama, čime je knjiga dobila dodatno zanimljivu dimenziju.

M. K.


Tagged: , , , , , , , , , , , ,