Seksotinovo u Koldingu: Prva večer Seksoteke

Vrlo samouvjereno, u napetoj pažnji svih prisutnih, Doris Pandžić pročitala je svoju erotsku priču sa SM elementima i odlučno poput domine u svojoj priči, provela je sve okupljene te večeri u zagrebačkom Koldingu kroz uvod, zaplet i rasplet svoje priče besprijekorno klasične strukture.
Seksotinovo-KoldingProstor u Koldingu bio je, u skladu s programom, te večeri diskretno osvijetljen, uz svijeće na stolovima, a gosti u prosjeku srednjih tridesetih godina, napunili su ga gotovo do posljednjeg mjesta. ‘Seksotinovo’ je bila prva književna večer posvećena domaćim autorima erotske literature, u okviru opsežnijeg projekta ‘Seksoteka’, čije akcije najavljujue organizatorica Marina Krleža. Za prvu večer okupila je provjerene i plodne autore koji su u gotovo trosatnom programu predstavili obilje svoje erotske proze i poezije.

Pored energične Doris Pandžić, svoje priče čitali su doajeni erotske literature Borivoj Radaković i Pero Kvesić. Marijan Grakalić izabrao je odlomak iz najopsežnijeg hrvatskog pornografskog romana ‘U pandžama pohotnog zmaja’, a Marko Fančović predstavio je SF erotsku priču. Rosie Kugli odlučila se za odlomak iz kratkog romana ‘Ljubavnica’, a Marina Krleža pročitala je pjesme iz svoje erotske zbirke.

Ideja je ‘Seksoteke’ otvoreni razgovor o erosu i rušenje bespotrebnih tabua o spolnosti, kaže Marina Krleža, svjesna učinka javno izgovorene riječi. Prva večer dala je uvid u obilje erotskog materijala koji pišu hrvatski autori, a promišljen izbor i autoritet spisatelja različitih dobi i stilova mogao bi biti ozbiljan temelj za dug i plodan život ‘Seksoteke’.

Sandra Pocrnić Mlakar / Foto: Mario Draušnik


Borivoj Radaković-Što će biti s nama
Borivoj Radaković: Što će biti s nama

Tajna prijateljice noći-Rosie Kugli
Rosie Kugli: Tajna prijateljice noći

Marijan Grakalić-O'grada
Marijan Grakalić: Pjesme od formata

 

Tagged: , , , , , , , , , , ,