Snimanje zadnje sezone TV serije Novine

Produkcijska kuća Drugi plan u Rijeci i okolici snima treću i završnu sezonu uspješne HTV-ove dramske serije ‘Novine’ u režiji Dalibora Matanića i prema scenariju Ivice Đikića.Od 28. svibnja do 23. lipnja filmska će ekipa snimati na pedesetak lokacija na području Rijeke, Opatije, Kostrene, Kraljevice, Matulja, Jelenja i Čavli. U prethodne dvije sezone, također snimane na riječkom području, prikazane su mnoge poznate i nepoznate lokacije, prikazavši Rijeku iz novih, nepoznatih vizura. U trećoj i posljednjoj sezoni bit će korištene već etablirane lokacije, ali i mnoge koje još nikad nisu viđene na filmu.

‘Nismo ni počeli snimanje, a već smo tužni što nam je ovo zadnja sezona snimanja serije Novine u Rijeci. Riječani su se pokazali kao izvrsni domaćini, a mi ćemo se i ove godine potruditi da budemo dobri gosti. Raduje nas što završnu sezonu, za razliku od prve dvije, snimamo u kasno proljeće jer će gledatelji u zemlji i svijetu moći vidjeti i osunčanu, ljetnu Rijeku,’ izjavio je producent Miodrag Sila.

Poznatoj glumačkoj ekipi koju predvode Branka Katić, Dragan Despot, Zdenko Jelčić i Aleksandar Cvjetković u ovoj se sezoni pridružuju neki novi članovi, a od riječkih glumaca u seriji sudjeluju Dražen Mikulić, Zdenko Botić, Livio Badurina… Ekipi će se na snimanju pridružiti i lokalni statisti.

U prvoj sezoni naglasak je bio na novinarstvu u dnevnom tisku, druga sezona pratila je zbivanja u visokoj politici, dok će u ovoj sezoni u fokusu biti sudstvo.

Završnu sezonu ‘Novina’, HTV bi trebao emitirati 2020. godine, a nakon toga putem digitalne prikazivačke platforme Netflix serija bit će dostupna za gledanje u 198 zemalja svijeta.

HAVC


Tagged: , , , , , , , , , , , ,