7. Tuzla film festival: Matanićeve Novine na zatvaranju

Nakon uspješnih sedam dana projekcija filmova i bogatog programa koji su priuštili posjetiteljima u okviru 7. Tuzla film festivala, osmi dan označit će njegov kraj.Na 7. Tuzla film festivalu prikazana su ponajbolja filmska ostvarenja koja su prošla kroz detaljnu selekciju prethodnih mjeseci, a Tuzlu su posjetila priznata regionalna imena iz svijeta filma. Neki od njih su: Sergej Trifunović, Tarik Filipović, Darko Belevski, Adnan Ćuhara, Sementa Rajhard, Mladen Vulić, Sanja Tucman, Slaven Knezović, Dušan Maksimovski, Vladislav Karamfilov Dimitrov, Stjepan Perić, Stanislav Babić, Dragan Marinković… U direkciju festivala na selekciju je pristiglo više od 800 filmova, od čega je preko 100 prikazano.

Na svečanoj ceremoniji u Narodnom pozorištu Tuzla (19.30 sati) dodijelit će se Vile TFF-a najboljim filmovima u svih pet kategorija u kojima su se natjecali: dugometražni, kratki igrani, animinirani, dokumentarni i future generation short films. Također, bit će dodijejena nagrada za najbolji scenarij i produkciju.

Projekcijom dvije epizode TV serije ‘Novine’, redatelja Dalibora Matanića zatvorit će se 7. Tuzla film festival. Nakon toga, u klubu Palma održat će se after party i promocija albuma rock benda Show program, čiji je član osnivač i direktor festivala Damir Balta.

TFF


Tagged: , , , , ,