Spikigin: Mario Kovač oduševio pričom i pjesmom

Kazališni redatelj, voditelj, kvizoman, konzultant za nove TV formate, pjesnik, spisatelj, pjevač, rocker i DJ Mario Kovač, predstavio se na Spikiginu u kafiću Norris kao kompletan zabavljač raskošnog talenta. Veliki čovjek hobbitske visine, kako ga je predstavio uvoditelj u Spikigin, Kruno Lokotar, dvaput je istrčao pred publiku i pričao priče u dva bloka, prema obaveznom programu.Mario KovačU prvom bloku pod naslovom ‘Muzika je put do sreće’, nazvanom po emisiji Minje Subote koje su se sjetili neki od pristunih, Mario Kovač pričao je kako su se uz glazbu upoznali njegovi roditelji te kako je, nastupajući u bendovima počeo raditi kao DJ i, sasvim simetrično, na sličan način upoznao svoju suprugu.

Drugi blok priča Mario Kovač nazvao je ‘Širom sveta put me vodio’ po stihu poznate pjesme, na koju je prisutne podsjetio otpjevavši nekoliko stihova engleskog prepjeva, čime je zaradio buran pljesak. Slijedila je napeta priču kako je postao jedan od malobrojnih ljudi na svijetu koji je dobio izgon i iz Irana i iz SAD-a te kako je preko Madrida i Torina stigao u Zagreb bez novca, ali s preplanuo i s disko kuglom pod rukom. Priče Marija Kovača začinjene su anegdotama, refrenima i vjernim imitacijama električne gitare, tako da je publika nekoliko puta prekidala spontanim pljeskom.

U publici u kafiću Norris bili su i scenarist sapunica Vlado Bulić te Borna Sor, jedan od voditelja News Bara, koje je Kruno Lokotar najavio kao goste budućih spikiginskih susreta. Spikigin se održava u kafiću Norris u zagrebačkoj Sloboštini od listopada prošle godine, a osim Marija Kovača dosad su nastupili Tanja Mravak, Vladimir Šagadin, Siniša Labrović, Nenad Stipanić, Emir Imamović Pirke i Boris Rašeta.

Sandra Pocrnić Mlakar / Foto: Ilija Aščić


Emir Imamović Pirke-Spikigin
Emir Imamović Pirke drugi put na Spikiginu
Tagged: , , , , , , , ,