Stara jela z Dugog Sela u znaku prijateljstva s Australijom

‘Stara jela z Dugog Sela’, tradicionalna gastronomsko-kulturno-zabavna manifestacija, pod motom ‘Gdje tradicija dotiče suvremenost’,održat će se 17. i 18. rujna u Kolodvorskoj ulici.Posjetitelje očekuje obilje domaće tradicijske hrane, mnoštvo kulinarskih radionica koje vode istinski kulinarski znalci, Kotlowina show, natjecanje u spremanju najbolje kotlovine i Guska za primjer – natjecanje u pripremi najukusnijeg martinskog menija, predstavljanje obrtnika i OPG-a ovogg kraja, tradicijske igre i brojni zabavni sadržaji za djecu, nagradne igre…

Prisjećajući se dugoselske industrijske tradicije, otvorit će se izložba posvećena Tvornici emajliranog posuđa Gorica, a posjetitelji će hranu moći kušati iz jedinstvenog, za ovu manifestaciju posebno izrađenog bakinog emajliranog tanjura, svojevrsnog suvenira manifestacije.

Kao dragi gosti, pridružuju se Andrea Biggi, šef Misije i djelatnici australskog veleposlanstva, obilježavajući i na ovaj način 30 godina diplomatskih odnosa Australije i Hrvatske. Predstavit će tradicionalne australske specijalitete, a najmlađi će se posjetitelji moći okušati u australskom nogometu.

Pridružit će se i nadaleko poznati kovači i majstori peke iz Vareša (BiH) – čuvari kovačke tradicije i tvorci najveće peke (20 kg mesa) koju će, otkrivajući pokoju tajnu pripreme prave peke, pripremiti i za sve posjetitelje Starih jela.

Za najmlađe KUD Preporod i Festival igračaka organiziraju tradicionalne igre i natjecanja, a pripremljene su i brojne radionice (Od slame do strašila, od kuhače do igračke, Mali kuhari, Ukrašavamo kekse sv. Martina…)

U zabavnom dijelu programa Starih jela z Dugog Sela nastupit će dugoselske skupine, u kulinarskom Tomislav Špiček, Ksenija Erker, Mario Petreković i lokalni foodbloggeri, a večer se dočekuje uz predstavu ‘Beba’ Kerekeš teatra te koncerte grupa Latino i Gazde.

D. S.


Tagged: , , , , , , , ,