Stefanovski i Tadić na kraju Glazbe na Lokrumu

Rasprodanim koncertom gitarističkih virtuoza Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića završio je ljetni program ‘Glazba počinje na Lokrumu’. Bura je pokušala neuspješno pomrsiti račune, a oduševljena publika uživala je do samog kraja.Vlatko Stefanovski i Miroslav TadićUživajući u čarobnim zvucima gitare i pokoji zec zainteresirano je pretrčao binom i time sve prisutne podsjetio ako su na trenutak zaboravili gdje su – da su u rezervatu prirode.

Nastup su otvorili svima poznatom ‘Makedonsko devojče’, a tijekom koncerta uslijedile su ‘Kalajdžisko oro’, ‘Eleno, kerko, Eleno’, ‘Dafino, vino crveno’, ‘Oj Ovčarče’ ‘Gajdarsko oro’… Ovo je bio prvi susret gitarističkih genija na Lokrumu nakon nekoliko godina izbivanja s dubrovačke scene. U nizu koncerata koje su ove godine posvetili 20. godišnjici suradnje, bogato koncertno ljeto vodilo ih je od Slovenije do Makedonije.

U sklopu programa ‘Glazba počinje na Lokrumu’ tijekom kolovoza, osim Stefanovskog i Tadića, nastupili su Rundek Cargo Trio i Vanna.

M. R. / Foto: Vedran Levi


Lokrum
Vrhunski koncerti na Lokrumu

Vlatko Stefanovski
Vlatko Stefanovski zaključio Artikuliranje
Tagged: , , , , , , , ,