Zagreb Guitar Festival: Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić

Poznati svjetski gitaristi Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić koji iza sebe, između ostalog, imaju zajedničku diskografsku i koncertnu karijeru stižu u Zagreb. Poznati duo će održati koncert u sklopu Zagreb Guitar Festivala u subotu, 13. veljače, u dvorani Kina Studentskog centra (21 sat).
Vlatko StefanovskiSkladna suradnja Stefanovskog i Tadića traje već dvadeset godina. Nekoliko izabranih makedonskih tradicionalnih pjesama bile su improvizacijsko ishodište za prvi nastup, ali su i definirale glazbenu poveznicu njihove dugogodišnje suradnje na brojnim projektima uključujući i četiri sjajna albuma (Kruševo; Live in Belgrade; Treta majka; Live in Zagreb). Zajedno su svirali s Londonskim simfonijskim orkestrom, Makedonskim orkestrom, Bečkim orkestrom te filharmonijskim orkestrom Monte Carla.

Miroslav TadićMimo zajedničkih projekata, obojica su svoju kreativnost realizirali u suradnji s drugim glazbenicima i samostalnim projektima. Tako je Stefanovski nagrađen u Makedoniji za prvi kantautorski album ‘Seir’ te je uz Tommy Emmanuela i Stochela Rosenberga dio projekta ‘Kings of Strings’ s kojima planira europsku turneju. Tadić, osim što predaje gitaru na California institute oft he Arts, nastupa s američkom grupom The Grande Mothers te često surađuje s Radom Šerbedžijom.

Vlatko Stefanovski 2014. godine objavio je prvi kantautorski album nakon 11 godina ‘Seir’ na CD-u i LP-u čime je obilježio 40 godina karijere. Miroslav Tadić objavio je 2013. godine hvaljeni instrumentalni album ‘Mirina’.

C. R.


Vlatko Stefanovski
Vlatko Stefanovski predstavio album Seir

 

Tagged: , , , , , , , , ,