Tematski sajmovi objedinjeni na Zagrebačkom velesajmu

Sajmovi Ambienta, ArhiBau.hr, Art Zagreb i festival Zagreb Design Week po prvi će se puta održati svi na istom mjestu i u isto vrijeme – od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine na Zagrebačkom velesajmu.

Sinergijski efekt zajedničkog nastupa tijekom 6 dana u 7 paviljona i na ukupnoj površini od 18.000 kvadrata omogućit će posjetiteljima da na jednom mjestu i u isto vrijeme saznaju sve novosti s područja arhitekture, graditeljstva, namještaja i unutarnjeg uređenja, dizajna i umjetnosti, i to uz jednu jedinstvenu ulaznicu.

Ovu veliku sajamsku priredbu su najavili zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet, glavni konzervator Ministarstva kulture i medija RH Davor Trupković, direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša, predsjednik Društva arhitekata Zagreba Tihomil Matković, direktor sajma umjetnosti Art Zagreb Daniel Tomičić i sudirektorica Zagreb Design Weeka Tina Marković.

‘Očekujem da će ovo objedinjavanje tematskih sajmova i konferencija kreativnog sektora izazvati veliku pažnju zainteresirane javnosti, ali i pridonijeti inkubaciji novih kreativnih ideja i inovacija te ostvarivanju novih poslovnih suradnji. Svakako bih želio da se dio ove sinergije prelije i u urbani prostor Grada, u skladu sa smjernicama Novog europskog Bauhausa: održivije, uključivije, ljepše’, rekao je Korlaet.

Na konferenciji je govorio i glavni konzervator Ministarstva kulture RH Davor Trupković. Naglasio je da se trenutno paralelno obnavljaju mnoge povijesne zgrade i crkve, poput Katedrale s koje je upravo došao. Sustav stručnih arhitektonskih i dizajnerskih natječaja pomoći će u ostvarenju vrhunske kvalitete proširenja Banskih dvora kao i obnove mobilijara u HNK-a.

‘Pozdravljam zajedničko okupljanje ovih bitnih priredbi na jednom mjestu’, rekao je Trupković.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša naglasila je da joj je čast i zadovoljstvo da će se sva četiri događanja održati na jednom mjestu. Posebno je važno naglasiti da će posjetitelji moći razgledati izložbe u 7 paviljona na 18.000 m2. Tako će nastaviti poticanje rasta i razvoja domaće industrije koji je započela Ambienta još 1972.godine, a što će se na sajmu prepoznati u vidu retrospektive. Pozvala je sve izlagače, kao i posjetitelje, da budu dio ovog značajnog događanja.

P.R. / Foto: promo

2. Sajam AgroTerra iznad svih očekivanja


Tagged: , , , , , , ,