The Bastardz i Davor Gobac: Sve je lako kad si gad

‘Sve je lako kad si gad’ nova je pjesma grupe The Bastardz u kojoj se funk legendama pridružio neponovljivi Davor Gobac.‘Riječ je o plesnoj soul funky numeri sa blues/rock utjecajima u kojoj se Gobac, kao rasni rock vokal, odmah savršeno snašao. Odluka o duetu s Gobcem je pala još u vrijeme dok je pjesma bila u demo fazi bez teksta. Naime, bendu je odmah bilo jasno da bi upravo Gobac bio odličan izbor za ovu pjesmu, a s obzirom na dugogodišnje prijateljstvo s članovima benda kao i senzibilitet pjesme u kojoj su se i band i vokalni solist našli, Gobac je to odmah prihvatio’, ispričao je šef Bastardza Zoran Jex Jaeger.

Sve je lako kad si gad je prva službena suradnja Davora Gobca i benda The Bastardz, Surađivali su ranije u projektu Dino Dvornik Tribute Band, a Dvornikova pjesma Sretan Božić, Sretna Nova Godina je autorski uradak Dine Dvornika, Davora Gobca i Zorana Jaegera Jexa.

‘Konačno prava suradnja s mojim prijateljem Jexom i njegovim Bastardzima. Pjesma Sve je lako kad si gad je jedna šaljiva i poučna pjesma koju smo lako realizirali i napokon se rodila naša prva suradnja’, izjavio je Davor Gobac. Pjesma je snimljena u dvije verzije, radio edit i extended, a, tu je i instrumentalna verzija pod nazivom ‘Gad’.

‘Na novoj su pjesmi svirali i pjevali Alen Sveto na basu, Gojko Tomljanović na klavijaturama, pjevačica Tasha Nataša Petric, bubnjar Damir Šomen i na saksofonu Ivek Premelc, što je stalna postava Bastardza, a kao poseban gost klavijature svira stari suradnik i prijatelj Bastardza, osnivač londonske world fusion grupe Voices of Nature, Andrej Koy Kljaković. Sve je to lijepo izmiksao prijatelj, suborac i suradnik Oleg Colnago.’, rekao je Jex.

Pjesmu prati zanimljiv i duhovit spot koji režijski potpisuje Hrvoje Banić (MIB produkcija), a u kojem nestašni Gobac po centru grada Zagreba smišlja spačke za prolaznike, a djeci krade sladolede i romobile. Na snimanju je vladala prava obiteljska atmosfera zahvaljujući Jexovoj djeci Moni i Berniju, koji su odigrali svoje prve glumačke uloge:

‘Moja kćer Moni je shvatila glumački poziv ozbiljno i na nivou odglumila svoju ulogu, a moj sin Berni nije baš bio oduševljen što mu prema scenariju Gobac mora ukrasti romobil, a to mu je i jako dobro zapamtio.’, našalio se Jex.

A. R. / Foto: Aquarius


Tagged: , , , , , , ,