Ti mene nosiš: 7000 gledatelja u pulskoj Areni

U sklopu 62. Pula Film Festivala održana je projekcija debitantskog cjelovečernjeg filma redateljice Ivone Juke ‘Ti mene nosiš’, koji je oduševio prepunu pulsku Arenu i još jednom dokazao da spada među najbolje hrvatske filmove posljednjih dvadesetak godina.
Ti mene nosiš-PulaNakon nastupa u Karlovym Varyma, Ivona Juka sa svojom filmskom ekipom nastavlja svoje ‘putovanje’, a Pula je bila logičan nastavak puta filma, koji je dobio pozitivne kritike gdje god se pojavio. Ništa drugačije nije bilo ni u čarobnoj pulskoj Areni, gdje je više od 7000 posjetitelja dva i pol sata uživalo u filmu.

Što doista misle o filmu publika i mediji pokazali su već na crvenom tepihu gdje su autorsku i glumačku ekipu dočekali velikim pljeskom, dok je vrhunac cijele ove priče bio na poklonu glumaca gdje su ovacije trajale desetak minuta. Filmska je publika pokazala da je prepoznala vrijednost redateljskog rada Ivone Juke, ali i cijele ekipe.

Film donosi priču koja istražuje ženski identitet u ulozi kćeri i što ta uloga može nositi. Zato je i Ivona Juka odabrala triptih, tri priče o tri kćeri, različitih godina, statusa i iz različitih obitelji, kako bi prikazala više od jednog intimnog odnosa i pokrila širu paletu odnosa. Jedna kći tek gradi odnos s ocem, druga kći svoj izgrađen odnos nepovratno gubi, a treća kći se suočava s porušenim odnosom kako bi lakše prihvatila budućnost.

U filmu igraju izvrsni glumci iz regije: Vojislav Brajović, Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić… Po prvi put na filmu se pojavljuju i Goran Hajduković Čupko te izvrsni Helena Beljan i Juraj Dabić. Uz njih dio filmske ekipe čine talijanski  glazbenik i skladatelj Teho Teardo, koji je tijekom karijere surađivao sa svjetskim umjetnicima poput Blix Bargelda, ali i na brojnim filmskim hitovima poput ‘Il Divo’ Paola Sorrentinija. Dio ekipe je i kolorist Norman Nisbet, poznat po velikim filmskim hitovima kao što su ‘Melancholia’, ‘Girl with the Dragoon Tatto’ i mnogi drugi.

Film je sniman 72 dana na 92 lokacije u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te je u filmu glumilo 70 glumica i glumaca koji su zajednički doprinijeli odličnom filmskom i umjetničkom ostvarenju.

M. R.


Ivona Juka, Anita Juka, Damir Markovina, Nataša Dorčić, Nataša Janjić i Lana Barić
Premijera filma Ivone Juka – Ti mene nosiš
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,