Topnički dnevnici: Ukoričene misli Ave Karabatić

Ime joj je zanimanje, ali je teško zapravo reći što zapravo ona radi i čime se bavi. No, bjelodana je činjenica da je Ava Karabatić postala najmlađa autorica autobiografske knjige na našim prostorima za što je zaslužan izdavač 24sata.

Piše: Mustafa Topčagić

Dok se dame poput Josipe Lisac, Gabi Novak, pa ako hoćete i Nede Ukraden, još ne odlučuju na tako krupan korak da bi zabilježile svoje burne karijere i privatne živote, s time nema problema ova 28-godišnja Splićanka s trenutnim prebivalištem u Beogradu, koja cijelo desetljeće na sebe skreće medijsku pozornost, a od toga valjda i živi.

Prvi put sam na Avu Karabatić naletio prije desetak godina u Dubrovniku, ne znajući zapravo tko je ona. Tog ljeta znam da se održavao izbor miss nečega i da je nas nekoliko novinara čekalo nekoga, a vrijeme smo kratili na hotelskom bazenu Valamar Resorta. U nevelikom bazenu u kojem smo se dokono brčkali, odjednom sam primijetio zgodnu djevojku koja je izvodila pomalo smiješne plivačke figure, plešući neki svoj ‘Bal na vodi’. S njom je bio i tadašnji dečko, koji se držao prilično distancirano; čak se činilo kao da mu je malo neugodno. Sirena Ava namirisala je prisustvo novinara i fotoreportera, pa se zato tako upadljivo ponašala, ali nitko od nas tada u njoj nije prepoznao zvijezdu budućih reality showova i skečeva na ‘Red Carpetu’ Nove TV.

Teško se sjetiti što je bilo okidač da se počne pojavljivati na malim ekranima, ali Ava je uvijek bila dobro došla kad je pojedinim emisijama padala gledanost, a Ante i Simona Gotovac imali slobodan dan. Gledateljstvo su jednako zabavljali njezini lepršavi biseri, misli 21. stoljeća i nerazumljive rečenice u duhu Malnarova TV junaka Ševe. Istodobno, svi su se čudili njezinim tvrdnjama da je uzorna studentica zadarske filozofije s puno petica u indexu.

Danas svi pišu, ali nitko ne čita, pa nije čudno da se tog posla prihvatila i Ava, a samo 24sata znaju koliko im je to bio razuman izdavački potez. Nakon nekoliko promocija po drugim gradovima, Ava Karabatić predstavila je svoju knjigu ‘Ja Nomad’ i u Zagrebu, u hipsterskom kafiću Mr. Fogg. Na ovu bizarnu promociju došao je i isti takav političar Ivan Pernar, njezin karnevalski muž, koji i izvan Sabora pokušava biti zabavan.

Dok sam se dosađivao na promociji, listao sam cjenik pića i konačno vidio nešto zabavno – u ponudi Mr. Fogga imaju ‘ajuredski čaj’. Da nije tipfeler, potvrđuje to što je isti termin napisan četiri puta, a nešto se baš ne snalaze ni s korištenjem velikih i malih slova. Ava Karabatić zaista je izabrala primjereno mjesto za promociju svoje autobiografije…


Topnički dnevnici: Zbogom balić-koli i gemištima
Tagged: , , , , , , , , , , , ,