TV serija Toma: Nastavak uspješnog filma

Beogradska Prva TV počela je s prikazivanjem serije ‘Toma’ temeljene na istoimenom hit filmu redatelja Dragana Bjelogrlića.

‘Toma’ je biografski serijal o pjevaču Tomu Zdravkoviću, kojeg pamtimo ne samo po pjesmama i originalnom načinu na koji ih je pjevao, nego i kao velikog boema.

Serija predstavlja impresionistički portret pjevača Tome Zdravkovića, kažu u najavi na Prvoj TV. Prikazani su njegovi počeci, vrhunci slave, ljubavi koje su ga inspirirale pri skladanju najvećih hitova, kao i odnos s brojnim prijateljima u umjetničkom životu tadašnje Jugoslavije.

Osim Tome, serija prati i živote poznatih umjetnika tog vremena: glumca Zorana Radmilovića, pjesnika Mike Antića, pjevača Predraga Živkovića Tozovca…

Serija prati dvije linije radnje: 1991. godine pratimo odnos Tome (Milan Marić) i liječnika (Petar Benčina) koji ga počinje liječiti te kako to poznanstvo prerasta u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život, od djetinjstva u Pečenjevcima na jugu Srbije, preko poznanstva s pjevačicom Silvanom Armenulić (Tamara Dragičević), koje će presudno utjecati na njegovu karijeru, ali i na privatni život, dosezati neslućeni vrhunac popularnosti, ali i životno dno. Ovo je priča o njegovoj duši…

F. M. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , , ,