VBZ: Raspisan natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Izdavačka kuća VBZ petnaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine.Najboljem romanu koji u rukopisu pristigne na natječaj bit će dodijeljena VBZ-ova književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000 kuna. Rok za slanje rukopisa na natječaj je 1. veljače 2019. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom.

Tekst javnog natječaja s detaljnim propozicijama dostupan je na internetskim stranicama www.vbz.hr.

Žiri će i dalje djelovati u sastavu: Zoran Ferić, Jagna Pogačnik, Mile Stojić, Strahimir Primorac i Drago Glamuzina, a važna novost je da će od ove godine pobjednički roman osim na hrvatskom biti objavljen i na engleskom jeziku, u izdanju nakladničke kuće Istros Books iz Velike Britanije.

Dosadašnji dobitnici nagrade VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman godine u razdoblju od 2002. do 2017. godine bili su Josip Mlakić za roman ‘Živi i mrtvi’, Marinko Koščec za roman ‘Wonderland’ i Jelena Marković za roman ‘Escajg za teletinu’, Davor Špišić za ‘Koljivo’, Nura Bazdulj Hubijar za ‘Kad je bio juli’, Hrvoje Šalković za ‘Pravi se da ovo nisi vidio’, Svjetlana Gjoni za ‘Nula nemo’, Predrag Crnković za ‘Beograd za pokojnike’, Dragan Pavelić za ‘Proljeće u Karolinentalu’, Aleksandar Novaković za roman ‘Vođa’, Ankica Tomić za ‘Naročito ljeti’, Ivica Prtenjača za roman ‘Brdo’, Marina Vujčić za roman ‘Susjed’, Lada Vukić za roman ‘Specijalna potreba’ i Ivica Ivanišević za roman ‘Knjiga žalbe’ te Marina Šur Puhlovski za roman ‘Divljakuša’.

VBZ


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,