Večer škrleta i moslavačke kuhinje

U organizaciji Udruge proizvođačke organizacije Škrlet, Grada Popovače, Udruge vinogradara i voćara Škrlet, Turističke zajednice Grada Popovače i Sisačko-moslavačke županije, u subotu 30. studenog (18 sati) na glavnom gradskom trgu u Popovači održat će se ‘Večer škrleta i moslavačke kuhinje’.Prilikom manifestacije, sedam proizvođača vina (Ilovčak, Jaram, Florijanović, Miklaužić, Mikša, Trdenić i Voštinić-Klasnić) okupljenih u Udrugu Škrlet, premijerno će predstaviti zajednički projekt od istoimene autohtone sorte grožđa: Škrlet Moslavina – Croatia – EU 2019. To je kupaža dobivena od odabranog grožđa s najboljih položaja moslavačkih vinara koji proizvode škrlet, pod zajedničkom etiketom, u limitiranom izdanju od 5000 boca. Ovo je prvi takav vinski projekt u nas, koji je dokaz zajedništva moslavačkih vinara te je projekcija budućnosti hrvatskog vinogradarstva i vinarstva.

Škrlet odlikuje nizak sadržaj alkohola i nešto viši sadržaj ukupnih kiselina što ga čini osvježavajućim, pitkim i laganim vinom s nježnom nenametljivom specifičnom sortnom aromom, pa se kao takav idealno sljubljuje uz sve vrste ribljih jela, jela od bijelog mesa, tjestenine i pikantna jela.

Zabava u centru Popovače trajat će do ranih jutarnjih sati uz škrlete i okuse tradicije ‘Wine & food show’, koji vodi trio ‘Večernje škole’ – Blaž, Denis i Antimon – te zvuke tamburaškog sastava Milenij.

T. T.


Tagged: , , , , , , , ,