Veliki povratak Johnnyja Deppa

Biografska romantična drama ‘Jeanne du Barry’ redateljice Maïwenn u domaća kina stiže od četvrtka, 30. studenoga.

Povijesna drama ‘Jeanne du Barry’ poslužila je kao film otvorenja festivala u Cannesu gdje je izazvala neviđenu pozornost ne samo zbog toga što ju je režirala bivša supruga velikog redatelja Luca Bessona. Pored Maïwenn koja je, osim scenarija i režije također odglumila i naslovni lik, glavnu ulogu u filmu tumači Johnny Depp kojemu je nastup u ovom djelu ujedno označio i njegov veliki povratak u svijet filma. Naime, nakon dugotrajnog i iscrpljujućeg sudskog procesa s Amber Heard, Depp je izašao kao svojevrsni pobjednik te ponovno postao mamac za rezultate na kinoblagajnama. Dokaz tome svakako je kino rezultat filma, jer ga je samo u Francuskoj do danas pogledalo nevjerojatnih 800.000 ljudi, a nije naodmet spomenuti i da je ovo bio prvi film u devet godina s najboljim box-office rezultatom za neki film koji je otvorio najveći filmski festival u svijetu.

Jeanne Vaubernier, djevojka iz radničke klase odlučna da se uspinje na društvenoj ljestvici, koristi sav svoj šarm kako bi pobjegla iz siromaštva. Njezin ljubavnik, grof du Barry, nakon što se obogatio zahvaljujući njezinim ljubavnim spletkama, želi je predstaviti kralju pa uz pomoć utjecajnog vojvode de Richelieua osmisli njihovo upoznavanje. No njihov prvi susret nadmaši sva njegova prvotna očekivanja, jer za kralja Luja XV. i Jeanne to će biti ljubav na prvi pogled. S kurtizanom, kralj će iznova otkriti glad za životom, i to toliko da više ne može zamisliti svoj život bez nje pa je odlučuje imenovati službenom miljenicom. A rezultat svega je, naravno, skandal. Jer baš nitko drugi ne želi djevojku s ulice na dvoru.

Nije samo Depp glavna zvijezda ovog filma. I njegova scenaristica, redateljica te glavna glumica Maïwenn također je odavno postala renomiranom filmskom umjetnicom koja iza sebe ima nagradu žirija iz Cannesa za svoj izvrstan film ‘Polisse’ iz 2011. godine, a tu je i ‘Moj kralj’ kojeg je u konačnici u francuskim kinima vidjelo gotovo 750.000 gledatelja.

S. R. / Foto: Promo


Crna Gora: Johnny Depp snima film u Tivtu


Zatvoren 17. Vukovarski filmski festival

Tagged: , , , , , , , , ,