Vinski grad: Fina hrana i vina na Tuđmancu

Tjedan dana od otvaranja, festival Vinski grad svakodnevno okuplja brojne građane u predivnom okruženju Parka dr. Franje Tuđmana u Zagrebu, popularnom Tuđmancu.Ljubitelji vina, hrane i druženja u otmjenoj i opuštenoj atmosferi u Vinskom gradu mogu uživati svaki dan od 17 do 01 sat, do nedjelje 19. lipnja. U ponudi se nalazi više od 400 vinskih etiketa, a zastupljene su sve hrvatske vinske regije. Ponudu vina prati i široki izbor street fooda, od prvoklasnih burgera, jela od ribe i piletine do pizze i vegetarijanskih zalogaja.

Cilj festivala je približiti vino potrošačima te u sigurnoj i zabavnoj atmosferi odgonetnuti nedoumice s kojima se susreću pri odabiru vina u trgovinama ili restoranima, poput: što je to suho vino, zašto pjenušac nije uvijek šampanjac, je li rosé vino piće za žene, zašto svi koji tek otkriju vino obožavaju muškat i kako dalje ako vam dosadi slatko vino, je li logičan slijed malvazija istarska ili neka druga sorta? Vinski grad je namijenjen širokom krugu ljudi koji ne moraju biti vinski znalci, ali vole i žele konzumirati dobra vina.

Lista vinara u Vinskom gradu

Dalmacija: Skaramuča, Black Island, Korlat, Saints Hills, Stina
Istra: Benvenuti, Matić, Marčeta, Medea, Vina Laguna, Cattunar, Roxanich
Bregovita Hrvatska: Kostanjevec, Preiner, Štampar, Dvanajščak Kozol, Piena, Podrum Štrigova, Jakopić, Petrač, Cmrečnjak, Kunčić, Klet Romić, Miklaužić, Griffin Ivančić, Lagena, Šafran, Matočec, Kos
Slavonija: Buhač, Enosophia, Galić, Krauthaker, Iločki podrumi, PP Orahovica, Vinarija Kutjevo, Royal Hill
Inozemstvo: Astoria, Makedonske delicije, VinaKoper, Tikveš, Weszeli

Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 30 kuna, a konzumacija se plaća karticom na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju.

A. S. / Foto: Domagoj Miletić


Tagged: , , , , , , ,