Vlado Bulić: Iza kulisa sapunica i boćarskih natjecanja

Kakvu ulogu imaju konji u hrvatskim sapunicama, koliko vrsta filmskih poljubaca poznaju producenti i tko zapravo odlučuje o sudbinama glavnih junaka – kao scenarist koji je napisao 720 epizoda za šest najgledanijih TV -serija u posljednjih 10 godina, Vlado Bulić svoj je nastup na Spikiginu upotpunio anegdotama sa snimanja.Vlado BulićPubliku u zagrebačkom Norris Cafeu svestrani scenarist popularnih serija – kao što su ‘Kud puklo da puklo’, ‘Loza’, ‘Tajne’ i ‘BItange i princeze’ – svojim je nastupom poveo iza kulisa snimanja, među glumce, snimatelje i producente, što je publika dočekala srdačnim pljeskom.

U drugom bloku, pod naslovom ‘Zemlja balota’, književnik, pisac i scenarist pokazao je svoje drugo lice – lice strastvenog balotaša, koji ih ne igra samo rekreativno već i kao aktivni sportaš u boćarskom klubu Flora. Kako dječaci počinju igrati balote, tko su prvi treneri i u koje se metode primjenjuju kako bi mladi igrači što brže napredovali, ispričao je Vlado Bulić u seriji anegdota iz vlastitog iskustva. Balote je počeo igrati kao dječak, pa im se vratio nakon 20 godina kao rekreativac, a zatim došao do prvoligaškog zagrebačkog kluba. Zašto kršni momci koji igraju balote odijevaju majice na cvjetiće i koja je prednost treniranja pod stropom zatvorenih prostora, tajne su kojima je Vlado Bulić do suza nasmijao publiku u Norris Cafeu.

Balote ili boćanje jedan su od sportova u kojem je hrvatska reprezentacija među četiri najuspješnije na svijetu.  Igra ga u 165 zemalja više od 200.000 milijuna igrača, pa je Vlado Bulić i na Spikiginu podsjetio na inicijativu da se balote uvrste u program Olimpijade koja će se održati 2024. godine u Rimu ili u Parizu. Nedavno je pokrenuta i interenet stranica www.boules-sport.org na kojoj svi zainteresirani mogu potpisati peticiju.

Kao sljedeći gosti Spikigina spominju se Borna Sor iz News Bara i Damir Avdić, poznat kao Graha ili Bosanski psiho.

Sandra Pocrnić Mlakar / Foto: Miro Aščić


Vlado Bulić
Vlado Bulić o sapunicama i balotama na Spikiginu
Tagged: , , , , , , , , , , , , ,