WRC Croatia Rally: Najbolji vozači svijeta u Zagrebu

Zagreb će i ove godine u travnju biti domaćin ceremonijalnog starta i svečane završnice WRC Croatia Rallyja koji prolazi kroz pet hrvatskih županija.

Četvrti put za redom Hrvatska je – od 18. do 21. travnja – domaćin WRC Croatia Rallyja, jedne od najvećih sportskih priredaba u hrvatskoj povijesti. To je natjecanje na trasama utrka prošle godine pratilo 400.000 gledatelja, a putem malih ekrana više od 58 milijuna. Nastup najboljih svjetskih vozača, adrenalin zbog kojeg taj sport ima mnoge poklonike diljem svijeta razlozi su da je tri prethodne utrke ukupno pratilo oko milijun gledatelja, potvrđujući status Hrvatske kao sportske i turističke velesile.

Trasa WRC Croatia Rallyja i ove godine prolazi kroz pet županija, Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku, dok će ceremonijalni start i cilj biti u Zagrebu.

Tijekom natjecanja vozači će proći ukupno dvadeset brzinskih ispita. Prvi izlazak na stazu posade će imati u četvrtak, 18. travnja, kada će se, poslije testne vožnje u blizini Okića, ceremonijalni start održati navečer u Zagrebu ispred zagrebačkih fontana. Sljedeća dva dana vozit će se po osam brzinskih ispita, prvog dana na području Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske županije, a potom u Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji. Završni dan natjecanja sa četiri brzinske utrke bit će u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, dok će ceremonijalni cilj biti u Zagrebu, ispred poslovne zgrade INA-e.

Sportskom adrenalinu koji prati te utrke treba dodati i činjenicu da vozači i njihove posade, gledatelji i predstavnici medija imaju prilike upoznati raznolike regije, uživati u prekrasnim krajolicima, eno-gastronomiji te gostoprimstvu u koje su se uvjerili i u prethodna tri izdanja WRC Croatia Rallyja.

Raspored natjecanja, rezultati i posebne ponude moguće je pronaći na jednom mjestu – aplikaciji Croatia Rally dostupnoj za Android i IOS pametne uređaje.

Izvor: infozagreb.hr / Foto: Rally Croatia


WRC Croatia Rally: Zagreb u središtu auto svijeta


Tagged: , , , , , , , ,