Zagreb: Turizam uz bok Amsterdamu i Rimu

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), u srpnju je ostvareno 144.910 dolazaka i 265.113 noćenja, što je porast od 12% u dolascima i 7% u noćenjima, u usporedbi s istim periodom lani.

Uz domaće goste, najviše noćenja ostvarili su gosti iz SAD-a, a slijede ih gosti iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske i Italije. U dolascima su na prvih pet mjesta gosti iz Njemačke, SAD-a, Francuske, Velike Britanije i Nizozemske,.

Direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld, izjavila je: ‘Turistički rezultati u Zagrebu sjajni su ne samo za srpanj, već i za, ukupno, prvih sedam mjeseci ove godine. Naime, od siječnja do sada, u našem je gradu ostvareno 25% više dolazaka (678.857) te 17% više noćenja (1.364.491) u usporedbi s lanjskom godinom. Posebno veseli činjenica da su gosti iz SAD-a prvi po zabilježenim rezultatima što je efekt i naših promotivnih aktivnosti na američkom tržištu, a posebno suradnje s USTOA-om, udruženjem Virtuoso te platformom Smithsonian.
Dodatno, upravo je objavljeno i istraživanje portala VisaGudie.World prema kojem je Zagreb zauzeo treće mjesto kao najbolji glavni grad za turiste prema parametrima sigurnosti, poznavanja engleskog jezika, cijenama, itd. Ovakve vijesti, uz dosadašnje rezultate, itekako ulijevaju optimizam te očekujemo daljnji pozitivan nastavak turističkih rezultata u glavnom gradu Hrvatske.’

Istraživanje ‘Europe’s Best Capital Cities to Be a Tourist in’ dostupno je ovdje. Zagreb se, prema ukupnim rezultatima, nalazi odmah iza Amsterdama i Rima.

D. D. / Foto. – S. Kaštelan


Tagged: , , , , , , ,