Zagrebačka filharmonija: Od tube do Harryja Pottera

‘Od tube do Harryja Pottera’ – bezbroj glazbenih doživljaja očekuje nas na najnovijem koncertu u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije, koji će se održati u petak, 24. veljače u dvorani Lisinski.Zagrebačkom filharmonijom ravnat će maestro Alan Bjelinski, a program će otvoriti repertoarska uspješnica ‘Suita iz Hrvatske’ skladatelja Dubravka Palanovića.

Slijedi jedno sasvim novo djelo – ‘Koncert za tubu i orkestar’ skladatelja, aranžera i producenta Dalibora Grubačevića. Koncert je napisan za još jednog člana Zagrebačke filharmonije, tubista-virtuoza Krunoslava Babića. Grubačević se, među ostalim, istaknuo kao filmski skladatelj zavidne međunarodne karijere, tako da se s posebnim zanimanjem dočekuje premijera njegova novog djela u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije.

Finale koncerta rezervirano je za pravu glazbenu poslasticu – ‘Harryja Pottera’ i legendarnog skladatelja filmske glazbe Johna Williamsa. Više od pola sata najpoznatijih tema iz ‘Zatočenika Azkabana’, ‘Odaje tajni’ i ‘Kamena mudraca’ pokazat će se zašto Williamsa mnogi smatraju glazbenim kraljem Hollywooda.

P. G.Tagged: , , , , , , , , , ,