Završni Wine ViP Event u Zagrebu

U hotelu Antunović West u Zagrebu održano je zadnje ovogodišnje izdanje ove jedinstvene međunarodne enogastronomske manifestacije u organizaciji Dantesa Begića i njegove agencije Ricerca Mercato.

Nakon Splita, Zadra, Rijeke i Poreča, Wine ViP Event stigao je i do Zagreba. S puno emocije i predanosti, Dantes već osmu godinu nastavlja svoju misiju okupljanja HoReCa sektora i gospodarstvenika srodnih djelatnosti s ciljem podizanja izvrsnosti ponude i usluge hrvatskog ugostiteljstva i turizma.

Wine ViP Event održava se u pet gradova diljem Hrvatske i nezaobilazan je događaj za sve koji žele ulagati u svoje znanje i poslovni razvoj, učiti od vrhunskih stručnjaka, te razmijeniti iskustva s drugim kolegama i ostvariti kontakte s potencijalnim klijentima.

Fokus eventa je na malim proizvođačima s ciljem promocije lokalne enogastronomije, stoga redovito nastupaju probrani izlagači iz svih dijelova Hrvatske i šire regije, uz proizvođače iz mikrolokacije destinacije održavanja eventa. Tako su u Zagrebu, među ostalim, svoju ponudu predstavile vinarije Đurinski, Matiška, Florijanović, Legovina, Iuris vina, Danubio, Dveri Pax, Familija Estate, Radgonske gorice te brojni drugi, zatim mesnice Bođirković, PIK Vrbovec, Pepas savijače, Dukat – President, Červar i Rheos djevičanska maslinova ulja iz Istre, pivnica i pivovara Mlinarica, ugostiteljska oprema Alexander commerce…

Posebno zanimanje su privukli učenici Srednje škole Plitvička jezera, koji su pod mentorstvom nastavnica demonstrirali svoje znanje i umijeće pripremivši lokalne ličke delicije.

Naglasak događaja bio je na hrvatskim proizvođačima i prezentaciji lokalne gastronomije uz popratni edukativni program, koji vlasnicima, voditeljima i djelatnicima ugostiteljsko-turističkih objekata daje mogućnost usvajanja novih znanja i upoznavanje s aktualnim trendovima, za najbolju pripremu predstojeće sezone i još uspješnije poslovanje.

Dodatna posebnost ovog eventa besplatan je ulaz gostima, sudjelovanje na edukacijama i stručnim radionicama, za koje se tražilo mjesto više. Umjesto kotizacije za čašu, davale su se donacije za Hrvatsku ligu protiv raka, a čaše su gosti mogli uzeti sa sobom kao uspomenu. Na eventu u hotelu Antunović i dan ranije na humanitarnoj večeri u restoranu Maksimir prikupljeno je 4.779,73 eura. Na pet organiziranih evenata u pet gradova i u tri grada na donacijskim večerama prikupljeno je ukupno 14.881,75 eura.

Uz druženje s izlagačima, brojni profesionalci su prepoznali Wine ViP Event po izvrsnom i sadržajnom edukacijskom programu, a niz je otvoren degustacijskom radionicom ‘4 vina – 1 regija: vinska revolucija sjeverne Dalmacije’ pod vodstvom certificirane edukatorice Manuele Plohl.

Voditeljica ključnih kupaca u Alexander Commerceu, Iva Šetina, pojasnila je sve što treba znati o najkvalitetnijim čašama Zwiesel, nakon čega je chefica Doris Vlah sudionike radionica počastila ukusnim Dukatovim zalogajem iznenađenja.

Slijedila je mentorica i stručnjakinja za gostoljubivost Sanja Krmpotić, govoreći o važnosti podizanja izvrsnosti usluge i gostoljubivosti kao ključu budućnosti ugostiteljstva i turizma, dok je savjetnica i edukatorica za odnose s klijentima Svjetlana Ranek Franjul istaknula moć emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, koja je više od (same) usluge.

O pjenušcima Ferné i Lillith, govorio je Antonio Degrassi iz vinarije Degrassi, a mjesto više tražilo se i na radionici sommeliera Darka Lugarića, koji je podučio kako degustirati vino kao profesionalac.
Radionica o sakeu nažalost se morala otkazati u zadnji tren zbog bolesti jednog od najboljih svjetskih sommeliera, austrijskog prvaka Suwija Zlatića.

Partneri projekta su Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Turistička zajednica grada Zagreba, Alexander Commerce, RB Auto Renault i hotel Antunović West, dok su pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

B. D. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , ,