Željko Bebek: Novi album Ono nešto naše

U prodaji je novi studijski album Željka Bebeka ‘Ono nešto naše’. Riječ je o diskografskom projektu Croatia Recordsa koji je dočekao savršen trenutak za objavu, a rad na albumu najavljen je hit singlom ‘Prvak svijeta’.Ovu pjesmu Bebek je izveo na CMC festivalu u Vodicama 2015., godinu dana nakon obilježavanja četiri desetljeća uspješne glazbene karijere. Legendarni pjevač uspjeh je ponovio već idućim singlom ‘Ja po kafanama’ koji je osvojio nagradu Cesarica za hit godine zabavne glazbe 2017. Po trećem najavnom singlu ‘Ono nešto naše’ nazvan je i novi studijski album na kojem se nalazi devet pjesama čiju produkciju potpisuje Branimir Mihaljević, autor većine pjesama i potpisnik svih aranžmana na albumu.

‘Obožavam sve segmente ovog albuma. Imali smo tri hita prije izlaska albuma koji su već dobili svoja priznanja i oni su bili dobar uvod u album iza kojega stojimo. Posebno mjesto u mom srcu zauzima pjesma Ako voliš ovu ženu koju pjevaju, po meni dva najveća pjevača, Oliver i Bebek. Na albumu sudjeluju i moje kolege, sjajni autori i to naše poznanstvo i međusobno povjerenje rezultiralo je odličnim albumom. Album je možda raznolik na prvo slušanje, od balada do rokerskih pjesama, ali sve one imaju poveznicu u snažnim tekstovima, modernoj produkciji i pitkim melodijskim linijama’, objasnio je Branimir Mihaljević.

Album otvara pop rock pjesma ‘Kilometri tuge’ čiji tekst potpisuje Antonija Šola, nakon koje slijedi duet Bebeka i Olivera ‘Ako voliš ovu ženu’. Tekst ove balade potpisuje hitmaker Nenad Ninčević, a opisuje kakva treba biti ljubav muškarca prema ženi. I uistinu, tko je ovakvu pjesmu mogao otpjevati bolje nego dvojica legendarnih pjevača? Njihovi moćni glasovi napokon sjedinjeni u baladi ostavljaju snažan dojam na slušatelja, a ravnodušnim ih neće ostaviti još jedna balada Nenada Ninčevića ‘Ljubav k’o iz pjesme’ kao i ‘Blues za tebe (Ti imaš sve)’ koja podsjeća na Bebekove sjajne izvedbe žanrovskih sličnih pjesama s početka karijere. Tekst za nju napisao je Mario Mihaljević, a autorsku ekipu koja stoji iza ovog albuma čine još i Fayo, Dušan Bačić te Darko Bakić koji je rockerski štih dao s pjesmom ‘Tajno’.

‘Tri singla koja su nastala prije samog izlaska albuma i reakcija publike na njih bili su mi dovoljan znak da je došlo vrijeme za novi album, a od posljednjeg je prošlo pet godina. Ušao sam u studio i s Branimirom snimao pjesme koje sam uživao pjevati. I od trena kad smo završili sa snimanjem nestrpljivo smo čekali dan kad ćemo ga i fizički držati u rukama. Izlazak albuma prati meni jedna od najljepših pjesama u mojoj karijeri i veliko hvala Oliveru koji ju je otpjevao sa mnom. Radili smo je s toliko emocija da smo ponekad morali napraviti stanku kako bi je nastavili raditi bez suza. Draga mi je i Blues za tebe, i to je pjesma kakvu sam baš poželio snimiti. Početkom 70-ih takve su pjesme, poput Dugmetove Došao sam da ti kažem da odlazim, bile hrabre jer se blues više slušao u nekim užim krugovima. Međutim, toliko su bile snažne da su utrle put nekim drugim sličnim pjesmama i vjerujem da će i ovu pjesmu moja publika prigrliti. Ustvari, siguran sam da ću sve pjesme s ovog albuma ubuduće svirati na koncertima’, rekao je Željko Bebek.

Od svog prvog solo albuma ‘Skoro da smo isti’ objavljenog 1978. godine do danas, Bebek je objavio 12 studijskih albuma, a njegovi dosad najveći hitovi objedinjeni su u posebnom luksuznom izdanju ‘Antologija / Bebek / 40 godina’. Autor svih fotografija na novom albumu je filmski producent i redatelj spotova, Ljubo Zdjelarević, a omot je dizajnerski je priredio Robert Butković.

‘Ono nešto naše’ 13. je Bebekov studijski album koji nastavlja njegovu glazbenu putanju s pjesmama koje će biti zapisane na nekoj novoj ‘Antologiji’.

C. R.


Tagged: , , , , , , , , , ,