Željko Bebek: Spektakl za 40 godina karijere

Legendarni Željko Bebek velikim je koncertom u zagrebačkom Lisinskom obilježio 40 godina karijere i prvi solistički u toj dvorani na čemu se zahvalio kolegama i fanovima.
Željko BebekNa pozornici su mu se, uz prateći bend, pridružili Simfonijski orkestar pod ravnanjem Josipa Cvitanovića i Tamburaški orkestar CTK Varaždin pod ravnanjem Tibora Buna.

Koncert je započeo pjesmama ‘Kad bi’ bio bijelo dugme’, ‘Sanjao sam noćas da te nemam’ i ‘Pristao sam biću sve što hoće’ na koje je publika oduševljeno reagirala, a posebnu je pažnju posvetio pjesmi ‘Loše vino’ i njezinu autoru Arsenu Dediću. Na radost ispunjene dvorane, Bebek i bend odsvirali su i pjesme ‘Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš’, ‘Na zadnjem sjedištu moga auta’, ‘Svi marš na ples’, ‘Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac’, ‘Ne spavaj mala moja muzika dok svira’, ‘Doživjeti stotu’ i mnoge druge, a među publikom bila je i Selma iz istoimene pjesme koja je dobila velike ovacije publike.

Osim pjesama iz vremena Bijelog dugmeta, Bebek je izveo i najveće hitove iz samostalne karijere poput ‘Dabogda te voda odnijela’, ‘Tijana’, ‘Laku noć svirači’, ‘Da je sreće bilo’, ‘Gdje sam bio’…

Tijekom koncerta zahvalio se dugogodišnjim suradnicima za koje je rekao da bez njih ne bi bio ono što je danas. Zahvalio se direktoru Croatia Recordsa Želimiru Babogredcu, svojim autorima Goranu Bregoviću, Đorđu Novkoviću, Miroslavu Rusu, Zrinku Tutiću, obitelji, bendu te organizatorima koncerta.

Nakon Zagreba, Bebek s bendom i orkestrima nastupit će u Beogradu (4.11.), Sarajevu (27.11.) i Ljubljani (1.12.).

C. R.


Željko Bebek i bend
Željko Bebek: Koncerti sa simfoničarima i tamburašima
Tagged: , , , , , , , , , , , , ,