Ženska priča: Bojana Gregorić Vejzović i Jelena Perčin

U zagrebačkome multimedijalnom klubu Opera, u sklopu talk showa Ženska priča, komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila je zvijezde hrvatskog glumišta Bojanu Gregorić Vejzović, Jelenu Perčin i Amara Bukvića , a na sceni se pridružio i Jelenin brat, Luka Perčin. Sav prihod od ulaznica doniran je Zakladi Ana Rukavina.Nije nedostajalo zanimljivih tema, uz pregršt zabave i smijeha, za što su se pobrinuli gosti, otkrivši sve tajne glumačkog zanata, uz brojne smiješne anegdote i pričice iz privatnog života.

Večer je otvorila Bojana Gregorić Vejzović, koja je britko, inteligentno i opušteno pričala o odrastanju na Tuškancu uz majku Božidarku Frajt, svojim gimnazijskim danima kada je bila prava rockerica, o baletnim počecima, koji su nažalost okončani ozljedom kuka te o prijemnom ispitu na Akademiji dramske umjetnosti.

Priču o akademiji je nastavila i njezina kolegica, Jelena Perčin, prisjetivši se dolaska u Zagreb s otoka Lopuda, treme, straha i očekivanja te svih onih neugodnosti koji su je pratile na samim počecima karijere, kada se ocu iz inata ispisala s Pravnog fakulteta te upisala glumu. Glumice su ispričale i kako se pripremaju za ulogu, koje tehnike koriste protiv treme i za učenje teksta te kako se nose s kritikama stručnjaka.

O glumačkom zanatu se mnogo toga dalo čuti i od Amara Bukvića, višestruko nagrađivanog glumca, koji je zasmijavao publiku do suza. Kako Jelenu pozna još od studentskih dana, a s Bojanom već godinama surađuje u kazalištu Gavella, publika je uživala slušati njegove brojne smiješne anegdote, od situacija kada se na daskama života usred predstave zaboravi tekst, kako gleda na golotinju na sceni, da bi u konačnici, i to bez dlake na jeziku, otkrio brojne vrline, ali i mane svojih kolegica.

Dobroj atmosferi je svakako pridonio i Jelenin brat, Luka Perčin, mladi liječnik sa stalnom adresom u Zagrebu, govoreći o životu na otoku, preseljenju u Zagreb te kako ga je sestra, vječna partijanerica, u tinejdžerskim danima, vodila sa sobom na tulume. Iako su se u mlađim danima znali koji put i posvađati, Jelenino vrhunsko kulinarsko umijeće je presudilo da ljubav između brata i sestre danas više nema granica.

Glumci su za kraj ispričali i kako izgleda njihov prosječan radni dan, strka pred premijeru, svakodnevne probe, zaključivši kako za slobodno vrijeme jednostavno nikad ‘nemaju vremena’. No, zahvaljujući svojim životnim partnerima, koji su im beskrajna podrška i oslonac, danas se mogu baviti poslom kojeg obožavaju, zaključivši da ipak svu slavu i uspjeh nikada ne može, niti će, nadomjestiti ljubav i toplina njihova doma.

A. C.


Ženska priča: Mirjana Hrga i Ana Brdarić Boljat


Božićna Ženska priča: Doris Pinčić i Ivana Plechinger


Ženska priča: Judita Franković i Ecija Ojdanić


Tagged: , , , , , , , , , ,