Zlato u New Yorku za maslinovo ulje Turinela

Na prestižnom svjetskom natjecanju maslinovih ulja NYIOOC World održanom u New Yorku, hrvatski proizvođači maslinovog ulja ostvarili su veliki uspjeh pokupivši čak 34 medalje od 60 poslanih uzoraka.Među pobjednicima se istaknuo i istarski OPG Turinela, osvojivši zlatnu medalju za svoje ulje Turinela što je dokaz vrhunske kvalitete koju prepoznaju i svjetski stručnjaci.

‘Naš maslinarski put započeo je prije 10 godina. Posvetili smo se kvaliteti bez kompromisa, nadajući se da ćemo jednog dana biti među najboljima. I evo nas! To nas dodatno motivira da težimo izvrsnosti i u godinama koje dolaze’, ističe Aurora Volarević, vlasnica OPG-a.

Na natjecanje koje se smatra najvećim i najprestižnijim u svijetu, prijavljeno je 900 ulja iz 26 zemalja. Popis dobitnika nagrada smatra se autoritativnim vodičem za najbolja maslinova ulja, a može ga se vidjeti na službenoj stranici BestOliveOils.

OPG Turinela iz Labina proizvodi ekstra djevičanska maslinova ulja tradicionalnim metodama, a put ka uspjehu nije uvijek jednostavan

‘Dok smo se nadali našoj najvećoj berbi dosad, neočekivano nas je pogodila loša sezona. Unatoč poteškoćama, nikada nismo žrtvovali kvalitetu našeg maslinovog ulja. Uz nekoliko ruku pomoći i puno upornosti, naša najteža sezona bila je ona koja je kući donijela zlato’, rekla je Aurora Volarević.

P. R.


Tagged: , , , , , , , , ,