Zoran Predin: Na kraju naše duge

‘Na kraju naše duge’ novi je singl Zorana Predina, s albuma ‘Kosa boje srebra’ (Aquarius Records, 2013.), za koju je čuveni slovenski kantautor snimio videospot.Zoran Predin‘To je himna takozvanoj izgubljenoj generaciji, koju poslije bolnih ratovanja i ekonomskih kriza, u našoj novoj zajedničkoj konfederaciji, umjesto blaga na kraju duge, očekuje prst srednjak i isto pranje mozga, koje smo mi već davno prošli’, kazao je Zoran Predin.

Ispreplićući mladost, šarenilo i akrobacije, Predin u spotu stavlja naglasak na činjenicu da životni ciklus uvijek ide u krug. Povijest se ponavlja. Generacija mladih koja je u naponu snage bila zaustavljena raspadom nekadašnje zajedničke države, ulaskom u Europsku uniju ponovo se sjedinjuje. U međuvremenu, ti su mladi ostarjeli nekoliko desetljeća… Režiju i montažu spota potpisuje slovenski redatelj Rudi Uran, a snimljen je u Plesnom forumu Celje.

Album ‘Kosa boja srebra’ objavljen je dvije godine od albuma ‘Tragovi u sjeti’, snimljenog u suradnji s Matijom Dedićem, i nepunih godinu dana od zbirke priča ‘Druga žena u haremu’. Na novom studijskom albumu angažiran je poznati slovenski producent Iztok Turk (Videosex, Laibach) na čiju je elektronsku podlogu Zoran Predin Quartet snimio glazbu.

Aquarius

Pročitajte još: Zoran Predin: Kosa boje srebra , Zoran Predin: Druga žena u haremu , Zoran Predin: Singl U mojim očima

Tagged: , , , , , , , , , , , ,