Alberto Manguel zatvara 14. Festival europske kratke priče

Program ‘Soba s pogledom’ održava se u petak, 5. lipnja, u 18.30 sati u klubu Booksa, gdje gostuje američka spisateljica Lionel Shriver, a večernji program u Vip clubu je od 20.30 sati.
Alberto ManguelLjubitelji književnosti u petak će se u Vip clubu na Trgu bana Josipa Jelačića od 20.30 sati oprostiti od 14. Festivala europske kratke priče programom ‘Argentinska književnost’: Rječnik ne-toliko-imaginarnih mjesta u kojem će sudjelovati dvojica nagrađivanih autora, pasioniranih čitača i antologičara Leopoldo Brizuela i Alberto Manguel.

Nakon Argentine, neku novu Ameriku na večernjem čitanju otkrivat će austrijski pisac, dramatičar i pjesnik Xaver Bayer, nagrađivani hrvatsko-kanadski književnik Josip Novakovich te hrvatska autorica Korana Serdarević, koja je 2013. godine osvojila dvije prve nagrade za kratke priče; nagradu Ranko Marinković za priču ‘Kravosas’ i nagradu Zlatko Tomičić za priču ‘Ptice’.

‘Kad su divovi hodali zemljom’ autora Zorana Pilića najbolja je kratka priča natječaja 14. Festivala europske kratke priče i Centra za kreativno pisanje, a publika će je također moći čuti u Vip clubu. Drugonagrađena je ‘Američka java’ beogradskog pisca Vukašina Štrekera, dok su treću nagradu podijelili Robert Mlinarec s pričom ‘Mini atlas Južne Amerike, moj privatni zemljopis’ i Karmela Hromin s pričom ‘Gledajući Ameriku’.

Na ovogodišnji natječaj za kratku priču na temu ‘Amerike’ pristigle su 174 priče, a o pobjednicima je odlučivao peteročlani žiri u sastavu: Stjepan Balent (predsjednik žirija), Saša Drach, Damir Karakaš, Vladimir Arsenić i Dijana Matulić.

P. R. / Foto: FEKP


14. FEKP
FEKP: Književna druženja u Zagrebu i Rijeci
Tagged: , , , , , , , , ,