Aleksandra Orlić i Jelena Veljača u proljetnom izdanju Ženske priče

O pisanju i književnosti, ali i uvijek aktualnim temama ljubavi, braka i odrastanja voditeljica večeri Marijana Perinić razgovarala je s Aleksandrom Orlić i Jelenom Veljačom.
Jelena Veljača, Marijana Perinić i Aleksandra OrlićProljetno izdanje književne tribine ‘Ženska priča’ koja se, u organizaciji Centra za kreativno pisanje (CeKaPe) i kluba Bookcaffe održava svakog mjeseca, proteklo je u znaku dvije nove zanimljive gošće.

Novinarka, fotografkinja i spisateljica Aleksandra Orlić govorila je o svojem odrastanju na Malom Lošinju, studentskim danima u gradu u kojemu je tragala za inspiracijom za svoje dvije velike ljubavi; fotografiju i pisanje. Odgovarala je na Marijanina pitanja o svojoj prvoj knjizi i novinarskom angažmanu u časopisu Cosmopolitan i naglasila kako s jednakom strašću prema umjetnosti uživa u svemu što radi. Publika u Bookcaffeu s velikim je pljeskom nagradila čitanje ulomka iz Aleksandrina prvog romana ‘Bio jednom kraj’ (VBZ), a s nestrpljenjem se očekuje i novi roman koji uskoro izlazi te izložba njezinih fotografija.

Jelena Veljača poznata je široj javnosti kao glumica, scenaristica i spisateljica. Popularnost je stekla kao glumica, a svoju je profesionalnu karijeru čvrsto pozicionirala i dokazala talent prema pisanju kao scenaristica i producentica hrvatskih sapunica, među kojima su ‘Obični ljudi’, ‘Zakon ljubavi’, ‘Ponos Ratkajevih’, ‘Zora dubrovačka’, ‘Larin izbor’ i ‘Stella’. Autoritet u vođenju produkcije Jelena je stekla znanjem i profesionalnošću, a uvijek je spremna prihvatiti savjet starijih kolega. Ljubav prema pisanju dovela ju je do kolumni u dnevnim novinama, koje su objavljene u zbirkama ‘Mama vam je cijelo vrijeme lagala’ i ‘Tatine curice’. Njezinu nedavno objavljenu kolumnu ‘Nacionalizam’ pročitala je mlada glumica Lana Helena Hulenić, a publiku je osvojila britkim i duhovitim odgovorima na pitanja o braku, ljubavi i odrastanju.

U  više od dva sata zanimljivog  razgovora s gošćama i publikom koja je ispunila Bookcaffe, Marijana Perinić dokazala je da se interes za ‘Žensku priču’ i talentirane spisateljice i u drugoj sezoni povećava. Stoga ‘Ženska priča’ i u travnju nastavlja s novim pričama i novim gošćama.

P. R. / Foto: CeKaPe


Pročitajte još: Jelena Veljača i Aleksandra Orlić gošće u Ženskoj priči

Tagged: , , , , , , ,