Ana Rucner: Tradicionalni Pozdrav ljetu na Srđu

Kakav je osjećaj čuti prekrasne zvukove glazbe u 5 sati ujutro, praćene izlaskom pomalo mističnog, prvog ljetnog sunca doznalo je nekoliko stotina posjetitelja na tradicionalnom koncertu Ane Rucner i njezinih gostiju.

Zvuci glazbe stapali su se s ljepotom prirode i stvorili nestvarno lijepi kadar kojeg je teško opisati riječima. Ana Rucner, akademska glazbenica, po osmi je put održala svoj koncert ‘Pozdrav ljetu’, u sklopu autorskog festivala ‘Ana u Gradu’. Na jedinstvenoj, prekrasnoj pozornici Amfiteatra Excelsa Nekretnina uz Anu su nastupili Gudački kvartet Rucner koji ove godine obilježava 20. godina umjetničkog djelovanja, Marko Bošnjak, dječak prekrasnog glasa i Dominik Lučić, talentirani pijanist.

Svake godine Ana osmisli originalan repertoar, pa su tako na programu bile obrade poznatih skladbi, kao što su: ‘Ashes’ Celine Dion, ‘Earth song’ i ‘Childhood’ Michaela Jacksona. Ovaj put Ana je u repertoar uvrstila i nekoliko duhovnih skladbi koje su se savršeno uklopile u atmosferu; ‘Mary did you know’, ‘Gledaj, on te gleda’, a sjajnim vokalnim mogućnostima oduševio je Marko Bošnjak, osobito pjesmom ‘Milost’.

Posjetitelji su prepoznali i poznate ritmove pjesme ‘Say something’ Christine Aquilere i Colina Smitha, kao i svevremensku ‘Hallelujah’, Leonarda Cohena. Efektnom završetku pridonijela je već dobro poznata skladba ‘Heal the World’. Koncert je trajao do izlaska prvog ljetnog sunca, čime je obilježen i Svjetski dan glazbe.

“Svake godine ponovno me iznenadi prekrasan Srđ. Istovremeno nježan i snažan, sjajna je kulisa za naš koncert, za čiji je uspjeh jednim dijelom zaslužan i prekrasan ambijent. Sretna sam i zahvalna na ponovnoj prilici da podijelim s posjetiteljima svoju ljubav prema glazbi i nadam se da su uživali baš kao i mi koji smo ju izvodili”, rekla je Ana Rucner.

Marko Bošnjak oduševljen je Srđem i koncertom. Za njega je suradnja s Anom i njezinim suradnicima, kao i ovaj koncert, neprocjenjivo iskustvo. Bila mu je izuzetna čast i veliko zadovoljstvo surađivati s vrhunskim glazbenim umjetnicima, a ovaj koncert naziva krunom njihove dosadašnje suradnje.

Ana Rucner i Gudački kvartet Rucner nosili su kreacije branda Sherri Hill, a za odličnu realizaciju pobrinula se producentica Mihaela Reščić.

Foto: Filip Bašić/Promo


Ana Rucner: Glazbena poslastica na dubrovačkom Srđu

Tagged: , , , , , , , , ,