Brkate žene pričaju o seksu

U Zagreb stiže cabaret predstava Bryony Kimmings ‘Sex Idiot’.

Mlada britanska umjetnica Bryony Kimmings ‘nešto je sasvim drugačije’. To je performance umjetnica koja svoje kreativno vrijeme raspoređuje između monodrame, cabareta, komponiranja muzike, dokumentaraca i zvukovnih instalacija.
Brkate žene-Bryony KimmingsNjezin rad opisuju ‘većim od života’, vizualno je glasna, često nepredvidiva, ali uvijek zabavna i provokativna. Bryony kaže da inspiraciju pronalazi u tabuima te anomalijama britanskog društva i kulture i predstave su joj uvijek autobiografske. Bez puno oklijevanja otkriva svoje prljavo rublje kako bi potakla na razgovor o teškim temama. Odnosno, ono što drugi smatraju teškim temama. I svom se radu uvijek potpuno prepušta.

Slavu i priznanje je stekla 2010. autobiografskom predstavom ‘Sex Idiot’ u kojoj je otkrila svoju seksualnu povijest nakon što je spoznala da se zarazila seksualno prenosivom bolesti. U neobično iskrenoj predstavi neustrašivo govori o vrlo privatnim stvarima – i priznaje vlastitu glupost – ujedno rasčlanjujući što joj se sve dogodilo. A naročito zašto.

Tom je cabaretskom predstavom osvojila brojne nagrade, uključujući Time Out nagradu najbolje predstave u ‘off-West End and Fringe Theatre’ kategoriji. Godinu dana kasnije opet je ogoljela svoju intimu u predstavi ‘7 dana pijana’ u kojoj je surađivala sa znanstvenicima kako bi otkrila kako alkohol utječe na njezinu kreativnost. Ovih je dana, međutim, londonski kritičari dižu u nebo zbog predstave koju izvodi sa svojom devetogodišnjom nećakinjom Taylor. U njoj se na svoj svojstven – seksi i provokativan – način bavi pretjeranom seksualizacijom djece u današnjem društvu. Bryony i Taylor izmislile su globalnu tinejdžersku zvijezdu Catherine Bennett koja voli dinosaure, vožnju biciklom, tjesteninu s tunom i koja se zaklela da će postati svjetski poznata samo zato da bi dokazala da može postojati alternativa sadašnjim starletama. Bryony uspješno glumi mladu Catherine, a Taylor njezinu menadžericu. Ovom predstavom Bryony je istinski zainteresirala ne samo ljubitelje kazališta i svog rada, nego i društvene stukture. Već je gostovala u britanskom parlamentu, zbog nje ju je potražila Yoko Ono, a predstavom se bavio i ozbiljni govorni BBC-jev Radio 4 na kojem je Bryony gostovala u okviru emisije ‘Ženski sat’.

Bryony u Lisinski dovodi Soho Theatre koji vrhunskim alternativnim komičarsko-cabaretskim umjetnicima svakodnevno otvara svoja vrata u srcu Londona. Upravo je to kazalište predstavilo predstavu Credible Likeable Superstar Role Model s kojom su Bryony i Taylor ove godine osvojile nekoliko nagrada.

Bryony morate vidjeti. Neobična je to i rijetka poslastica koju svakako treba doživjeti. Jedina prilika vam je u nedjelju 8. prosinca od 18.30 sati u maloj dvorani Lisinskog.

Aquarius

Pročitajte još: London Calling: Revolucija smijeha u Lisinskom , Dana Alexander: Britanska komičarka u Lisinskom , Komičar Seann Walsh nasmijavat će u Lisinskom , London Calling: Lisinski se smije

Tagged: , , , , , , , , , , , ,