Bruce Springsteen: Kolekcija 3 CD-a i 4 DVD-a

U prodaji je, u izdanju Menarta, album Brucea Springsteena ‘The Ties That Bind: The River Collection’. Opsežni set s ‘The River’ erom uključuje 52 pjesme na 4 CD-a s bogatim i još neobjavljenim materijalom i četiri sata još neobjavljenog videomaterijala na 3 DVD-a.Bruce SpringsteenBogato opremljeno izdanje uključuje originalni ‘The River’ dupli album, po prvi put službeno objavljeno izdanje ‘The River: Single Album’, CD sa studiijskim snimkama 1979/1980, dva DVD-a s nikad neobjavljenim materijalom, nanovo editirana snimka Springsteenova koncerta iz 1980. u Tempi, Arizona i rijetke snimke s koncertih proba. Tu je i potpuno novi dokumentarac ‘The Ties That Bind’ koji govori o ‘The River´ i knjiga s 200 rijetkih i dosad neviđenih fotografija i memorabilija s novim esejem Mikala Gilmoura.

‘The River,’ Springsteenov je peti studijski album, objavljen je 17. listopada 1980. kao dupli album i bio je broj 1 na američkoj Billboard 200 ljestvici albuma. ‘The River: Single Album’  ima deset pjesama koje je Springsteen snimio 1979, ali ih nije objavio. Sedam od tih deset snimaka, neke s izmijenjenim završecima, stihovima i aranžmanima, bile su završile na albumu ‘The River’. Izbačene su bile ‘Cindy’ i rockabilly verzija  ‘You Can Look (But You Better Not Touch)’ koje će se prvi put čuti na albumu ‘The River: Single Album’ .

Četvrti CD sessiona nastalih 1979/1980 dočarava dubinu i raznolikost Springsteenova rada u tom periodu. Jedanaest pjesama (CD1) su rariteti koji nikad prije nisu objavljeni, miksao ih je Bob Clearmountain, a masterirao ih je Bob Ludwig.

Potpuno novi jednosatni dokumentarac ‘The Ties That Bind’ donosi intiman intervju sa Springsteenom u kojem se prisjeća tog važnog perioda kada je nastajao ‘The River’ i u kojem priča priče koje stoje iza snimljene glazbe.

M. R.


Bruce Springsteen - High Hopes
Bruce Springsteen: Izašao album High Hopes
Tagged: , , , , , , , , , , ,