Business Cafe: Vinska kultura i život u skladu s prirodom

Zadovoljstvo je i blagoslov imati mogućnost nekome pomoći. Nitko ne može uspjeti sam i ako sam uspješan bit će uspješni i drugi oko mene, rekao je u svom emotivnom nastupu Tvrtko Gačić mladim poduzetnicima, okupljenim na 47. Business Cafeu u zagrebačkom hotelu Academia.Tvrtko Gačić je proizvođač sokova i distributer sokovnika, koji kombinira užurbani život u Zagrebu radi poslovnih kontakata i život u skladu s prirodom na svom OPG-u u Strizivojni kraj Vinkovaca, gdje uzgaja voće. Proljetos je njegov nastup postao hit na društvenim mrežama, jer je lopovima koji su mu ukrali sadnice voćaka poručio da sljedeći put ne kradu – dat će im on sam koliko žele i koliko im treba, ne trebaju čupati. Od tada, Gačić redovito snima poticajne video klipove o svom radu.

Osim Tvrtka Gačića , na posljednjem ljetnom Business Cafeu svoje su poslove predstavile Željka Maras, Jelena Šimić Valentić i Tomislav Bekec, autor bloga Mala škola prodaje. Business Cafe je ležerno poduzetničko razmjenjivanje iskustava koje se pod istim brendom organizira u cijeloj regiji, a pokrenula ga je 2010. godine Kristina Ercegović.

Željka Maras predstavila je razvoj svog kreativnog posla ‘Jedem doma’, koji ju je doveo do vlastitog restorana. Svoju ponudu priređivanja domaćih ručkova po narudžbi ponudila je prvo Zagrebu i naišla na odličan odaziv poduzetnika koji žive ubrzanim tempom, a posao se vrlo brzo proširio, tako da danas ima vlastiti restoran u Istri. Nakon predstavljanja na Business Cafeu, Željku Maras okružili su poduzetnici koji su je zamolili za kontakt kako bi naručili domaće ručkove priređene u vlastitom domu.

Jelena Šimić Valentić također je krenula od osmišljavanja sadržaja da bi stigla do lokala koji danas vodi. Radila je kao konobarica u uglednom restoranu kada je počela razmišljati o tome kako bi bilo korisno pokrenuti edukaciju o vinima za goste lokala. Vinska škola Jelene Šimić Valentić postala je brend kada se ukazala prilika za zakup lokala u centru Zagreba. Bez podrške banaka, trebalo je hrabrosti i domišljatosti za prikupljanje potrebnog iznosa, ali danas je njezin boutique vinske kulture Pupitres u Frankopanskoj poznato odredište prilagođeno modernom načinu života koji uključuje birani zalogaj i znalački izbor vina. ‘Vaša najveća podrška u najtežim situacijama je vaša obitelj’, poručila je Jelena Šimić Valentić poduzetnicima.

‘Prodaja je komunikacija i unaprijedit će je zaposlenici koji su u direktnom kontaktu s kupcima, stoga je važno da oni budu motivirani’, rekao je poduzetnicima Tomislav Bekec, poslovni konzultant i autor bloga Mala škola prodaje. Budući da je svaki od gostiju Business Cafea gostima ponudio primamljiv kupon s proizvodima i uslugama – sretni poduzetnik, čije je ime izvučeno u nagradnoj igri, osvojio je jednosatno poslovno savjetovanje koje vodi Tomislav Bekec.

Organizatorica Kristina Ercegović najavila je jesenje susrete – konferenciju ‘Ljubav, kilogrami, novac’ i sljedeći Business Cafe, na kojima će biti predstavljena njezina peta knjiga ‘Najjači si kad si svoj’ o uspješnom poduzetništvu u skladu s vlastitim životnim stilom.

Sandra Pocrnić Mlakar


Tagged: , , , , , ,