Cubismo: Albumom Tumbao slavi 25. rođendan

Prošle godine Cubismo je slavio četvrt stoljeća postojanja i bend je u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a objavio novi album ‘Tumbao’.Najavni singl ‘Lijepa si danas’, suradnja s pulskom grupa Nola, osvojio je srca publike i brzinski zavladao radijskim eterom, a ostatak albuma utjelovljuje jednako zaraznu pozitivnu energiju i dobre vibracije koje su kroz posljednjih četvrt stoljeća postali sinonim glazbe Cubisma. Takav je i novi singl koji Cubismo i Jazz orkestar HRT-a puštaju u eter – ‘Ljubav, samo ljubav’. Pjesma znakovitog naziva zasigurno će odmah osvojiti eter i srca obožavatelja.

A zarazni kubanski ritmovi obogaćeni virtuoznim momentima Jazz orkestra HRT-a osvojili su i struku, pa je Cubismo nominiran za nagradu Porin u dvije kategorije. Za jazz album godine i najbolju jazz skladbu, a tu je nominaciju dobila pjesma ‘Dani u Havani’.

Suradnja s Jazz orkestrom HRT-a ‘izvukla’ je najbolje od oba benda spajanjem moćne ritam sekcija Cubisma i snažne puhačke sekcije orkestra.

Novi album izašao je nakon desetogodišnje diskografske pauze Cubisma, pa se na njemu osjećaju sva snaga, emocije i ideje prikupljene tijekom tog perioda kada se bend više fokusirao na live nastupe.

A. R.


Tagged: , , , , , , , , , , ,