Dame biraju: Posljednji put ove sezone u Vidri

Sarajevska hit predstava ‘Dame biraju’ posljednji put ove sezone gostuje u zagrebačkom kazalištu Vidra u nedjelju, 23. travnja (20 sati). Rađena je po filmu ‘Full Monty’ (Skidaj se do kraja) i zaludila je cijelu Hrvatsku i bila je rasprodana u mnogim gradovima. Sva prethodna prikazivanja u Vidri također su bila rasprodana.Sjajna glumačka trupa, koju čine najperspektivniji bosanskohercegovački glumci, već su postali pravi miljenici hrvatske publike, ali i širom regije. O tome svjedoči i 100 izvođenja ovog kazališnog komada s kojim su obišli 43 grada u nepune dvije godine, a predstavu je pogledalo preko 40.000 ljudi.

Ova komedija s ozbiljnom tematikom, govori o petorici mladića koji pokušavaju riješiti svoje egzistencijalne probleme kroz posao stripera u noćnom klubu. Predstava publiku vodi kroz uzbudljive scene, u kojima muškarci otvoreno govore o svojim strahovima i neispunjenim očekivanjima, ali na način koji na koncu atmosferu dovodi do usijanja. Ono što posebno mami uzdahe i golica maštu su originalno osmišljenje plesne točke, a vrhunac predstave je striptiz u kojem momci skidaju sve sa sebe! Ovaj poseban začin u publiku dovodi pretežno žene, iako je predstava idealna za oba spola.

Uloge u predstavi ostvaruju Nancy Abdel Sakhi, Davor Sabo, Adnan Goro, Sanjin Arnautović, Emir Fejzić, Enes Salković i Dalibor Brkić. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Lejla Hodžić, a asistentica režije je Amra Mehić. Predstavu je režirao Admir Glamočak u produkciji Altteatra.

Na Festivalu komedije Gola mesečina u Skopju, predstava je osvojila Grand prix – za najbolju predstavu festivala i nagradu za najbolju režiju predstave. Također, predstava je osvojila dvije nagrade i na Festivalu mladog glumca Zaplet 07 u Banja Luci: nagradu za glumca večeri, koju je publika dodijelila Emiru Fejziću, dok je nagrada za najboljeg glumca, po mišljenju žirija, otišla u ruke Enesa Salkovića. Ansambl predstave osvojio je nagradu Srebrni zub na nedavno održanom Festivalu smijeha i komedije u Poreču.

T. T.


7. Ljetne noći Teatra Exit


Tagged: , , , , , , , ,