Darujemo knjigu: Drugi peron, četvrti kolosijek

U suradnji s izdavačkom kućom Beletra, darujemo 2 čitatelja/ice knjigom Mirele Španjol Marković ‘Drugi peron, četvrti kolosijek’.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 30. svibnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 31. svibnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

‘Drugi peron, četvrti kolosijek’ roman je o Slavoniji osamdesetih godina, koji prati veliku životnu ljubavnu priču i tri naraštaja slavonskih žena kroz promjene u proteklih pola stoljeća. Bakina ruralno-obrtnička obitelj škrtih je osjećaja, ali vjerna tradiciji i kohezivnim obiteljskim ritualima. Druga je generacija slobodnih i nekonvencionalnih kćeri odraslih u obilju i školovanih u gradu, koje zasnivaju obitelji i dovode zetove izdaleka. Njihove kćeri sazrijevaju osamdesetih godina i istražuju nove granice slobode – prizivaju duhove, piju kontracepcijske pilule, upisuju studije u inozemstvu i nastoje pobjeći od obiteljske patologije, ne sluteći skori rat.

Kao vrhunska pripovjedačica, Mirela Španjol Marković ispričala je složenu priču s mnoštvom upečatljivih likova, demonstrirajući svakom rečenicom kako je svjesna i početka i završetka romana u kojem preispituje kakve su tragove na dušama ostavili osjećaji i običaji desetljeća pregaženog promjena u godinama koje su uslijedile.

Mirela Španjol Marković rođena je u Novog Gradiški, 1965. godine. Završila je studij germanistike i fonetike u Zagrebu, a nakon fakulteta boravila na Fakultetu nove filologije u Tübingenu, smjer retorika kao gost-docent. Jedna je od vodećih poslovnih konzultantica, direktorica i vlasnica tvrtke Ciceron komunikacije, specijalizirane za treninge iz područja retorike, komunikacije i leadershipa (te vođenja i upravljanja). Autorica je prvog hrvatskog priručnika za retoriku ‘Moć uvjeravanja’, bestsellera koja je prodan u više od 8000 primjeraka. Od 2012. certificirani je life i business coach. Dobitnica je nagrade GrandPRix hrvatske udruge za odnose s javnošću za doprinos struci 2017.

Tagged: , , , , , , , , , , ,