Halimin put – kandidat za Oscara

Članovi komisije Hrvatskog društva filmskih djelatnika odlučilo je da će ‘Halimin put’ redatelja Arsena Antona Ostojića biti predstavnik hrvatske kinematografije u selekcijskom procesu Američke akademije filmske znanosti i umjetnosti za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma.

Halimin put - Olga Pakalović‘Halimin put’ priča je o muslimanki Halimi koja bezuspješno pokušava prepoznati posmrtne ostatke svoga sina ubijenog u ratu i pokopanom u jednoj od masovnih grobnica. Odbija dati krv za analizu DNK kako bi skrila činjenicu da on nije njezin biološki, već potajno usvojeni sin.

Ovaj film Arsena Antona Ostojića, prema scenariju Feđe Isovića i u produkciji Arkadene Zagreb, na 59. Festivalu igranog filma u Puli osvojio je Zlatnu Arenu za najbolju sporednu glumicu (Olga Pakalović) i Nagradu publike Zlatna vrata Pule, a s uspjehom je prikazan i na nizu renomiranih međunarodnih festivala među kojima su Cottbus, Tallinn, Festroia i SEEfest u Los Angelesu.

Nominacije za 86. dodjelu Nagrada Američke akademije filmske znanosti i umjetnosti bit će objavljene 16. siječnja 2014., a svečana dodjela održat će se 2. ožujka 2014.

HAVC

Tagged: , , , , , , , ,